• News item image

  Takk for i år!

  Drammen Sacred Music Festival med storslått avslutningskonsert søndag 25. september: "Life is a Journey" med Drammen International Gospel Choir, innledet med dialog mellom biskop Per Arne Dahl og politikerne Trond Helleland (H) og Arbeiderpartiets Torgeir Micalsen (Ap). Se bilder her.

 • News item image

  Bilder fra konsertopplevelsen med Kristin Asbjørnsen Ensemble

  Fredag 23. september på Union Scene. Se bildene her.

 • News item image

  Bilder fra den første «Journey» i årets Drammen Sacred Music festival

  Se bilder fra festivalens første journey på Du er ikke alene-åpningen med vandring over Ypsilon-brua.

 • News item image

  Åpning av kunstutstillingen Journeys

  Hvordan tolkes reisen i et kunstnerisk perspektiv?
  Velkommen til åpningen av en mangfoldig kunstutstilling idag, torsdag, i Biblioteket, 2.etg. kl. 17:00.
  Med musikkinnslag fra Amazon Ensemble. Gratis.

 • News item image

  En gripende konsertopplevelse igår

  Tross skiftende vær igår møtte mange opp både til åpning av Drammen Sacred Music Festival med Du er ikke alene-vandring til trommespill over Ypsilon-brua, og til fantastisk åpningskonsert med Rohini & Balke på Union Scene.

 • News item image

  Du er ikke alene-bamsen til avisene

  I årets festival med tema "Journeys" ønsker vi at flere inviteres med til reiser i kulturopplevelser og til et godt fellesskap, helt gratis.

 • News item image

  Film i festivalen: Life in a Day

  Drammen Filmklubb viser den prisbelønnte filmen i anledning årets festival. Filmen er skapt av 80.000 bidrag fra vanlige folk fra hele "hele verden" Alle opptakene er tatt den 24. juli 2010.

 • News item image

  Festivalåpning med oppfordring til å invitere: Du er ikke alene

  Festivalåpning onsdag 21. september med en utfordring til deg som Drammens-beboer. En vandring over Ypsilon-brua til verdenstrommer og "Du er ikke alene"-utfordringen er igang. Les mer om utfordringen her..

 • News item image

  Simin Tander / Tord Gustavsen

  Gamle norske salmer i meditativ sufi-drakt på det afghanske språket pashto.

 • News item image

  The Sacred Globuss

  Turné med the Sacred Globuss til barnehager i hele Drammen kommune. 4 musikere i verdensklasse gir pop-up konserter med musikk fra Midtøsten, Amazonas og Afrika.

 • News item image

  Salmer fra alle kanter

  Salmer, hymner og sanger fra ulike religiøse sammenhenger og tradisjoner er tema for denne konserten. Det blir solosang, resitasjon, sanggrupper og musikere som alle presenterer sin musikk.

 • News item image

  Hverdagsintegrering – en realitetsorientering

  Korte innspill under tre hovedavsnitt: Barnas verden, foreldrenes verden og institusjonenes verden. Vi spør: Hvordan bygge trygge, flerkulturelle mijøer? Hva er utfordrende? Hva er suksesshistoriene? På hvilke arenaer skjer hverdagsintegrering for voksne?

 • News item image

  Per Arne Dahl: Samtale om gjestfrihet, dialog og politikk. Look to Drammen?

  Biskop i Tunsberg, Per Arne Dahl har en samtale med drammenserne - og stortingspolitikerne Trond Helleland (H) og Torgeir Micalsen (Ap) om gjestfrihet, fellesskap og dialog i den flerkulturelle byen. Hva ser de av positive forhold i Drammen? Samtalen finner sted på Union Scene umiddelbart før avslutningskonserten med Drammen Internasjonale Gospel Choir.

 • News item image

  Kristin Asbjørnsen Ensemble

  Rått, groovy og sildrende. Kristin Asbjørnsens eiendommelige sang med musikalske avtrykk fra vestafrikansk og afroamerikansk musikk, nordisk jazz og kontemplativ kirkemusikk.

 • News item image

  Mande Brass Band – Globusfestivalen

  Mande Brass Band er en av de store attraksjonene som kommer til Globusfestivalen lørdag 24. september og også har to konserter i DSMF´s regi fredag 23. september.

 • News item image

  Konsert med store kor og kammermusikk presentert av Kammler & Kammler

  Fjorårets konsert med Arvo Pärt-repertoar ble en stor suksess. I år tar Steffen Kammler igjen med seg sine to kor, Cæciliaforeningen og studentkoret fra St Hallvard. Den unge cellisten Mirjam Shirin Kammler spiller også, sammen med utvalgte musikere. Festivalens tema "Reise" berøres gjennom flere av verkene i konserten.

 • News item image

  Drammen International Gospel Choir

  Drammen International Gospel Choir har etter relativt kort levetid etablert seg som et spennende og meget godt kor. Koret synger stilriktig, tradisjonell gospel og skaper begeistring i et stadig voksende publikum. Koret viser i praksis det som Drammen Sacred Music Festival ser som en visjon: Folk fra helt ulike kanter i verden samles i byen og skaper noe flott sammen. Koret har bidratt i festivalen flere ganger tidligere, men i år blir det en hel konsert. Det blir selve avslutningskonserten for festivalen.

 • News item image

  Tord Gustavsen tilbake i Drammen Sacred Music Festival

  Tord Gustavsen er en av våre fineste jazz-pianister. Den 18. september kommer han til Drammen for å spille i Fjell kirke. I fjor var han her med Solveig Slettahjell og ga en fantastisk konsert. Nå kommer han tilbake med en annen sangerinne, nemlig Simin Tander. Musikken er bygget rundt salmer også denne gangen. Norske salmer er oversatt til pashto og blir presentert med Tord Gustavsens karakteristiske, meditative og vakre musikk. Fjell kirke søndag 18. september kl. 19.00

 • News item image

  Rohini & Balke

  Rohini Sahajpal spiller egne komposisjoner basert på indiske ragatradisjoner. I dette prosjektet har Rohini med seg jazzpianisten Jon Balke, perkusjonisten Helge Nordbakken, Shri Lal (fiolin) og Jai Shankar (tabla).

  Union Scene, onsdag 21. september kl. 19.00

 • News item image

  Ikkevoldspris – en honnør til Drammen Sacred Music Festival

  Ikkevoldsprisen 2016 ble tildelt Ivar Flaten 18. januar med begrunnelse blant annet i arbeidet med Drammen Sacred Music Festival

 • News item image

  Hva er hellig for meg?

  Elever ved Åssiden VGS har laget en film der drammensere blir spurt om hva som er hellig for dem.

 • News item image

  Sterkere farger i dag!

  Skyene ligger grått over Drammen i dag når Drammen Sacred Festival skal åpnes. Alle fotografer ønsker jevnt lys og unngår helst direkte sol. Gråvær er ypperlig! I dag trenger vi at alle farger skinner når vi møtes på Ypsilon kl 15.00. YR lover oss opphold, så gråværet er her bare for å sikre oss at fargene står enda tydeligere fram.

 • News item image

  Frykten for gleden frykten for livet!

  Vi i Drammen Sacred har nå startet kampanjen Delt glede er dobbel glede. Dette er dessverre ikke sant for alle.

  For mange av oss er det å komme sammen forbundet med frykt og angst. Å møte andre ukjente mennesker, i et ukjent miljø, skaper instinktivt motstand i de aller fleste mennesker. Det er naturlig å være redd for nye ting og ukjente ting. Dette er slik vi er skapt fra naturens side. Men det er også naturlig å være sosial og sosialisere seg, og være en del av en gruppe. Grunnlaget for hvordan vi sosialiseres dannes tidlig i livet og setter mye av standarden for vår livskraft og evne til å omgås sosialt.

 • News item image

  Delt glede er dobbel glede!

  Drammen Sacred Festival ønsker å bringe mennesker sammen. Vi har så utrolig mange flotte konsertopplevelser vi ønsker å dele med så mange som mulig! Vi ber deg derfor om å tenke på hvem du har lyst til ta med deg til en konsert! Når du kjøper en billett gir vi deg anledning til å ta med en person uten å betale ekstra.

 • News item image

  Mobilisering for fred og medmenneskelighet

  Søndag ettermiddag 6.9 mobiliseres det i Drammen for flyktningene. Neste søndag 13.9 fortsetter vi mobiliseringen når vi samles på Ypsilon for å markere starten av Drammen Sacred Festival kl 15.00. Klarer vi å stå sammen for å hjelpe dem som nå desperat trenger oss?

 • News item image

  Storstilt feiring av Arvo Pärt

  En av de største nålevende komponister feires under Drammen Sacred Festival lørdag 19. september kl. 18.00 i Bragernes kirke

 • News item image

  Sacred Room

  The Sacred Room er et sted for ro og refleksjon i hele festivaluka. Vi bruker hovedscenen på Drammensbiblioteket 2. etg. hvor du kan oppleve musikk, kunst, workshops og meditasjoner. Musiker og lyd-healer Tal Zimra Coleman står ansvarlig for å skape et møtested for festivalens artister og publikum.

 • News item image

  Sacred – Hva er hellig for deg?

  En spennende utfordring for deg!
  Gjennom prosjektet Sacred - Hva er hellig for deg? vil vi utfordre DEG til å tenke over noe som kanskje har virket fjernt, tørre noe nytt, møte nye mennesker og delta i vår visjon for fred og forsoning.

 • News item image

  Velkommen til festivalen, 13.-20. september 2015!

  Drammen Sacred Festival arrangeres for sjette gang 13.-20. september. Artister og deltakere fra byen og fra hele verden samles i en drøy uke til gode opplevelser, sterke møter og feiring av fellesskap. Drammen er brobyggernes by. Drammen Sacred er brobyggernes festival. Vi som bor her representerer 150 nasjoner! Vi har dermed en stor skatt av fortellinger, sanger og visdom.

 • News item image

  Barnemusikal på Union Scene

  Miljømusikal for barn blir framført på Union Scene lørdag 19. Et unikt samarbeid mellom barnekor og barnegrupper fra ulike tros- og livssynssamfunn.

 • News item image

  Hvorfor hellig? Drammen Sacred…

  Drammen Sacred Festival ønsker å skape et sted for opplevelser og møter som kan berøre og gi mening. Menneskene som bor i Drammen og omegn representerer mange ulike kulturer og tradisjoner. Vi spør: Hva er hellig for deg?

 • News item image

  Se bilder fra 2014

  I dette galleriet kan du se bilder fra våre mange konserter og arrangementer i 2014.