News item image

Storstilt feiring av Arvo Pärt

Over 150 sangere og musikere går sammen under ledelse av Per Kristian Skalstad og Steffen Kammler for å hedre Arvo Pärts i forbindelse med hans 80 årsdag. Det er Drammen Sacred Festival som har invitert den estiske komponisten som gjennom sitt livsverk i særlig grad har arbeidet med sakral musikk. Steffen Kammler er produsent for konserten og er entusiastisk over prosjektet. Han har samlet musikere og sangere fra Oslo og fra Drammensområdet. Studenter fra Norges musikkhøgskole står sentralt. Mirjam Shirin Kammler studerer cello der, og har fått med seg mange av sine medstudenter. Per Kristian Skalstad dirigerer orkesteret.

Steffen Kammler dirigerer oratoriekoret Cæciliaforeningen og elevkoret på St Hallvard Videregående skole. Begge korene er med på konserten som presenterer flere store korverk. Han forteller om en stor entusiasme og forventning til forhåpentligvis å kunne møte en av verdens absolutt fremste og mest spilte komponister. Arvo Pärt er en levende legende. Han reiser ikke mye lenger, og det er fortsatt høyst usikkert om han kan komme. Drammen Sacred Festival har gjennom et år jobbet med lokale kontakter i Estland og har også gjort avtale med en av landets filmprodusenter om visning av filmen Tashi Delek i arrangementet Sacred Journey på Papirbredden lørdag kveld rett etter kirkekonserten.

Arvo Pärt fyller 80 år den 11. september. Hans musikk synges og spilles over hele verden og han er ansett som en av de største innen sakral vokalmusikk. Han komponerer i en stil som er kjennetegnet av dyp ro, meditativ enkelhet og stor intensitet. Noen kjenner ham gjennom Jan Garbareks utgivelser. Mye av Arvo Pärts musikk er gitt ut på ECM, plateselskapet som også gir ut musikken til Tord Gustavsen, en annen av årets festivalartister.

Pärt-programmet starter lørdag kl. 13.00 med en orgelkonsert i Bragernes kirke som utelukkende har Arvo Pärt på programmet. Det er Lars Notto Birkeland som spiller.

Hovedkonserten blir i Bragernes kirke kl 18.00 med et stort og variert program noen av Arvo Pärts mest kjente og kjære stykker. Vi får blant annet høre: Nunc dimittis, Silouans song, Alinas song, Partita für Klavier, Summa, Spiegel im Spiegel, Fratres, Cantus in memory of Benjamin Britten og Da pacem Domine.

Vi oppfordrer alle musikkelskere til å benytte denne sjeldne anledningen til å oppleve en helaften med Arvo Pärts musikk.

Bestill dine billetter her..