News item image

Kristin Asbjørnsen Ensemble

Kristins siste album «I´ll meet you in the morning” høstet strålende omtaler både i norsk og europeisk presse og ble etterfulgt av stor konsertvirksomhet i Norge, Frankrike, Spania, Italia, Tyskland og Østerrike. Kristin er en av de mest originale og kritikerroste stemmene i norsk musikk, og er alltid en stor opplevelse å høre live.

På stillferdig og besvergende vis omfavnes sangene; rått, groovy og sildrende, båret fram av Kristins eiendommelige sang. Hennes musikere skaper en særegen ensemble-sound, der strenge- og perkusjonsinstrumenter veves inn i et varmt og organisk lydbilde. Musikken bærer avtrykk fra vestafrikansk og afroamerikansk musikk, nordisk jazz og kontemplativ kirkemusikk.

Det er duket for en unik konsertopplevelse med Kristin Asbjørnsen Ensemble.

 

Kristin Asbjørnsen – vokal

Olav Torget – gitarer og vokal

Gjermund Silset – bass og vokal

Rune Arnesen – trommer og vokal

David Solheim lyd

Ola Bråten – lys

 

Om Kristin:

Kristin har i en årrekke høstet overveldende respons for sin sang og sine personlige sanger – sterkt forankret i improvisert nyere jazz, singer/songwriter-tradisjon og i rytmisk verdensmusikk. De siste årene har Kristin turnert aktivt i Norge, Frankrike, Spania, Italia og Tyskland med ”Kristin Asbjørnsen Ensemble” der hun både fremfører egne komposisjoner og tolkninger av spirituals. Kristin samarbeider med den sør-afrikanske acappella gruppen Ladysmith Black Mambazo – bla under Åpningskonserten til Moldejazz 2014. Kristin har i en årrekke samarbeidet med pianist Tord Gustavsen (i duo og ensembleformat) og hun har utarbeidet konsertforestillinger i samarbeid med forfatter Hanne Ørstavik. Våren 2016 fremfører Kristin sitt bestillingsverk ”Traces of You” i regi av Global Oslo Music, som introduserer hennes nye trio med senegalesiske koraspiller/griot Ablaye Cissoko og gitarist Olav Torget.

Våren 2016 introduser Kristin sitt nye samarbeid med den Senegalesiske koraspiller og griot

I 2013/2014 utgav Kristin det kritikerroste solo albumet ”I’ll meet you in the morning” (Universal/Emarcy) – som videreførte hennes mangeårige arbeid med afroamerikanske spirituals. Det musikalske uttrykket sto også i forlengelse av ”The night shines like the day” (2009) basert på hennes egne komposisjoner. Kristins to første solo album ”Wayfaring stranger – a spiritual songbook” (som solgte til Platina) og ”Factotum” (soundtrack-album – Charles Bukowski/Bent Hamer) i 2006, markerte for alvor hennes virke som sanger og låtskriver internasjonalt. Kristin var i mange år aktiv i sine ensembler Krøyt, Dadafon og Kvitretten, der hennes låter hadde en sentral plass. Kristin samarbeidet med Nymark Collective, med fokus på gamle 20-talls jazzlåter, som resulterte i live-albumet ”Bessie Smith Revisted” i 2008. Kristin har en rekke turnéer i Europa bak seg, samt en rekke utgivelser med egne band, og hun har både vunnet Spellemannspriser, Alarmpris, Edvardpris, Kanon-pris (Beste Filmmusikk) og den franske Mondomix-pris for sin musikk. Kristin er bl.a utdannet fra jazzlinja ved Trøndelag Musikkonser­vatorium.

www.kristinasbjornsen.com