News item image

Åpning av kunstutstillingen Journeys

Journeys

Alle mennesker har i løpet av livet opplevd en reise; en indre reise, en reise til et fremmed land, en reise som endret ditt bosted, din fremtid, og idag er det mange som opplever en reise i form av flukt. I alle tilfeller har disse reisene satt spor.

Kunstenerisk sett er dette et tema som berører alle, og vi ønsker å åpne opp, skape dialog og muligheter for alle å delta. Arbeidene til denne utstillingen er blitt vurdert på bakgrunn av kunstenrisk kvalitet, ikke formell utdannelse.

Inviterte kunstnere

Vi har invitert med oss tre etablerte kunstnere som gjesteutstillere som alle er med i Buskerud bildende kunstnere BBK; Ronny Bank, Stojan Minev og Sophie Rodin. Alle tre har svært ulike kunstneriske uttrykk, som likevel på hver sitt vis jobber med tema.

Videre har vi invitert elever fra visuelle kunstfag i Drammen til å bidra til utstillingen. De har i vår hatt et spennende oppdrag hvor de måtte reise tilbake i tid for å studere symbol og farge-bruk innenfor de store verdensreligionene Hinduisme, Kristendom og Islam. Ut fra inspirasjon fra en av religionene skulle de komponere sine egne kunstverk og bruke teknikkene silketrykk, sjablongtrykk og monotrykk. En spennende reise for både lærere og elever, hvor de også har lært og reflektere over hva de har gjort og hvorfor.