News item image

Sacred Room ikveld: Koame Sereba

Multi-instrumentalisten Koame Sereba kommer til Union Scene i dag. En tryllekunstner på sine tradisjonelle instrumenter, prisvinner av Folkelarmprisen Årets Folkemusiker i Norge i 2009. Kom og hør konsert i Sacred Room ikveld kl. 18:00, i samspill med Tal Coleman.

Sereba er født på Elfenbenkysten og kom til Norge i 1983. Han har med seg de tradisjonelle instrumentene Dodo og Kalimba til Union Scene idag, og sin vakre stemme.

 

Voksenåsen 2015

 

Kouame Sereba bærer med seg tradisjonen fra landsbyen Tiegba der han bodde fra han var 10 år gammel. I denne tradisjonen smeltes musikk, dans og fortelling sammen i en enhet, noe som har preget hans musikalske virke også i Norge. Sammen med publikum skaper han et musikalsk univers der rytmelek og musikkglede er det viktigste.

Han opptrer både solo og sammen med musikere med vidt forskjellige musikalske ståsteder som norsk folkemusikk, jazz og samtidsmusikk samt moderne afrikansk musikk

 

Kouame Sereba synger her “ATOLAGO” (Drowning Man Trail) I Hollywood-filmen The Interpreter.