News item image

«Direkte umusikalsk å ikke hjelpe»

Drammen Sacred tar flyktningkrisen i Moria-leiren på alvor. Det blir umusikalsk å arrangere festival i Drammen uten å bry seg om dem opplever sitt livs mareritt.

Drammen Sacred har derfor i samarbeid med Oddrun Lilja som er en av festivalens artister, bestemt å seg for å gjøre noe helt konkret. Billettinntektene fra Liljas konsert på tirsdag går uavkortet til organisasjonen Dråpen i Havet som jobber i på Lesvos akkurat nå.

«Vi er veldig takknemlige for støttekonserten! Situasjonen for flyktningene har gått fra helvete på jord til enda verre», sier Turid Lilleheie. Hun er styreleder for Dråpen i Havet i Norge.

«Folk mangler vann, klær, mat, bleier og sanitærutstyr. Dråpen i Havet er tilstede med krisehjelp, men vi er helt avhengige av økonomisk støtte fra dere og andre gode krefter og alle små og store beløp hjelper. Neste skritt er en dialog med greske myndigheter om hvordan flyktningene kan ivaretas. Uten hjelp fra Europa aner jeg ikke hvordan dette skal gå» fremholder hun.

Alle har et ansvar

Styreleder i Drammen Sacred, Ivar Flaten, mener det ville vært direkte umusikalsk av festivalen å ikke ta situasjonen i Moria inn over seg på praktisk vis.

«Mens vi gleder oss over å være i gang med festivalen, opplever flyktningene i Moria enda et mareritt», påpeker han.

«Vi har alle et ansvar for å hjelpe når vi kan. Vi har ikke lov til å si at det ikke nytter! Det betyr noe hva vi bidrar med, stort eller lite. Derfor gir vi billettinntektene av denne konserten til Dråpen i Havet. Å sitte stille og se på krisen, ville vært direkte umusikalsk.»

Hjem i stua

Konserten med Oddrun Lilja er av typen «Open living room». Det betyr at privatpersoner åpner stua si til konsert for et begrenset antall personer.

«Vi er veldig glade for å å åpne stua vår til konsert på Drammen Sacred. Det oppleves som ekstra meningsfullt nå som vi kan være med på å bidra til Dråpen i Havets viktige arbeid i Moria», sier Kim og Helene Bjerkestrand som er vertskap denne tirsdagskvelden.

De lover både god stemning og nylaget jordskokksuppe til alle som kommer.