News item image

Frøydis x 2

Hun blåser i det meste. Det vil si, Frøydis Grorud behersker omtrent alt av fløyter og saksofoner. Og litt til. I år deltar hun på to konserter under Drammen Sacred.

De fleste vil nikke gjenkjennende til musikeren fra NRKs «Beat for Beat». Frøydis Grorud var i en årrekke sentral i bandet som sterkt bidro til at statskanalen kunne smykke seg med ei såkalt gullrekke.

Eksklusiv begivenhet

Men Grorud har samtidig finpusset karrieren som plate- og konsertartist. Derfor synes vi det er fantastisk at hun bruker Drammen Sacred til å lansere den nye plata si. På en intimkonsert på fredag 18 september slippes CD-en «Duften av kjærlighet», der hun spiller sammen med sanger og pianist Trude K. Klæboe. Dette er en eksklusiv begivenhet. Selvsagt på grunn artistenes høye nivå, men også fordi det foregår hjemme i stua hos en helt vanlig drammensfamilie. Det blir ikke solgt mer enn 15 billetter til konserten og publikum kommer svært tett på artistene. I tillegg blir det servert mat av vegetarkokk Bjørn Olav Nordahl.

Nyskrevne salmer

Men allerede torsdag 17.september kan du høre Frøydis Grorud i konserten «Modige Maria» i Fjell Kirke. Her er hun en del av det eminente bandet som fremfører Helge Harilas nyskrevne salmer. Han er til vanlig kulturleder ved Modum Bad, frilansartist og sanger. Høsten 2019 ga Harila ut et album med seksten nyskrevne salmer som nettopp har fått tittelen «Modige Maria». Han har komponert musikken til alle, mens tekstene i hovedsak er signert forfatterne Marita Bjørke Ådland og Astrid Sætrang Morvik.

Musikken er preget av både rytmikk og improvisasjon, men alle salmene er sangbare og gode å lytte til. På konserten i Fjell kirke får da også publikum anledning til å få være med på noen av dem.

Så dette er litt av et kinderegg. Ny musikk, fantastiske artister og muligheter til å synge med.