News item image

Takk for i år!

Årets utgave av Drammen Sacred går over i historien som tidenes beste, ifølge sjefen sjøl. Det er bare å sende et takknemlig bukk til alle som kom – både til sal og scene.

«Helt klart den beste festivalen noensinne», sier styreleder Ivar Flaten om den 11.utgaven av Drammen Sacred som akkurat er historie.

«Det er fantastisk at vi klarte å gjennomføre arrangementene midt opp i pandemien. Jeg tror folk trengte dette. Det er utrolig viktig for oss å si tusen takk til publikum som kom, til alle artister og utøvere og ikke minst til alle frivillige som har stått på. »

Hyggelig hilsen

Og for å understreke hva festivalen har betydd for artistene, deler Flaten en hilsen fra Mats Eilertsen. Bassisten leverte en fantastisk avslutningskonsert med sin egen trio og Trio Mediaeval. Etterpå kom denne e-posten:

«Tusen takk alle sammen for at vi fikk komme til Drammen og Strømsø kirke og spille! Det gjorde godt. Takk for godt gjennomført arrangement (og ikke minst festival!) og for å ha tatt så godt vare på oss. Det var aldeles fenomenalt fint for oss.»

Rørende

Daglig leder for festivalen, Reidun Svabø, har holdt i trådene når 30 arrangementer har gått av stabelen under festivaluka. Hun blir nesten rørt når artistene sender sånne hilsener.

«Det er fantastisk hyggelig at de tar seg tid til å gi oss sånne tilbakemeldinger. Ikke mist gir det oss inspirasjon til å fortsette planleggingen av neste års festival.»

Hva er det beste du tar med deg fra den 11. utgaven av Drammen Sacred?

«Vi ser at konseptet vårt fungerer og appellerer. Festivalen skiller seg ut på mange måter. Men i år har vi jo virkelig kunne profitere på alle de små, intime arrangementene. Det vi kaller for Open Living Room, altså der vi har konserter hjemme i stua til folk, har vært en kjempesuksess. Som festivalleder er det herlig å kunne notere seg for det ene utsolgte arrangementet etter det andre.»

Så dette blir det mer av?

«Helt klart. Dette er en konsertform vi må videreutvikle, både i antall konserter og som konsept.»

Klar for 2021

Både Ivar Flaten, Reidun Svabø og resten av styret har allerede flyttet oppmerksomheten til 2021 og festival nummer 12. For én ting er garantert:

«Det blir festival neste høst. Koronaen ødela for konserten med verdensstjerna Youssou N’Dour. Men han er booket inn for neste år og folk har allerede begynt å kjøpe billetter. I tillegg har vi masse annet på gang, så det er bare å glede seg», sier Flaten.