News item image

«En sterk opplevelse»

Drømmen går i oppfyllelse. Superkombinasjonen Gjermund Larsen og Det Norske Solistkor kommer til Drammen Sacred i september.

«Vi ser veldig fram til nettopp denne konserten», sier daglig leder i Solistkoret, Ingvild Skaatan etter at kontrakten nylig ble undertegnet. Vi snakker altså om avtalen som bekrefter at en ganske stor drøm blir virkelighet. Drammen Sacred har jobbet lenge for å få denne unike kombinasjonen på plakaten. Derfor er det en glede å endelig kunne kunngjøre nyheten.

Håndplukket og prisvinnende

Det Norske Solistkor består av 26 håndplukkede, profesjonelle sangere med stor uttrykkskraft. Koret har siden opprettelsen i 1950 opparbeidet seg en unik posisjon i norsk musikkliv. Knut Nystedt ledet koret i hele 40 år før Grete Pedersen overtok i 1990. Solistkoret har vunnet en rekke priser både nasjonalt og internasjonalt.

Gjermund Larsen ble historiens yngste vinner i A-klassen på Landskappleiken 2002, og avla sin Diplomeksamen i folkemusikk Norges musikkhøgskole i 2008. I en alder av 36 år har Gjermund allerede rukket å motta Spellemannsprisen hele seks ganger. Han opptrer jevnlig som solist med kor og orkestre, og har komponert en rekke bestillingsverk for norske festivaler.

Han har vunnet Spellemann hele seks ganger. Felespiller og komponist
Gjermund Larsen er utropt til en av Norges mest spennende musikere.

En god start på gjenåpningen

«Vi ser veldig fram til nettopp denne konserten i Drammen. Det blir en av våre første konserter for et publikum på lenge», sier Ingvid Skaatan.

 Hun sikter til det faktum at kultur-Norge har vært mer eller mindre nedstengt i ett år. Dermed blir Drammen Sacred, som er en akkurat passe stor festival, et godt sted å starte opp igjen.

«Vi ser enormt fram mot gjenåpningen og er spente på hva den vil bringe. En ting er i hvert fall sikkert; vi trenger levende musikk og å oppleve ulike kulturuttrykk i levende live. Vi håper vi kan bidra til en sterk opplevelse for publikum med denne konserten», sier Skaatan. 

Selv om hele konsertprogrammet ikke er helt på plass, røper hun i alle fall litt:

«Vi ønsker å gjøre stykker av Ørjan Matre, Bach og Henze. Og så håper vi på noe nytt av Gjermund». 

Strålende anmeldelser

Èn ting er i alle fall åpenbart. Her bør drammenserne kjenne sin besøkelsestid. Solistkoret og Larsen har høstet strålende omtaler for samarbeidet.

«Hver tone treffer kontant i ryggmargen.»

«En maktdemonstrasjon av en konsert.»

«Et kunststykke».

«Larsen er en av landets mest spennende musikere».

Slik lyder noen av anmeldelsene i pressen.

«Jeg kan ikke tenke meg noe bedre å gi Drammen en søndag kveld i september», sier styreleder i Drammen Sacred, Ivar Flaten. Han har selv sunget under Solistkorets dirigent, Grete Pedersen, og har trukket i flere tråder for å få konserten på plass.

«Jeg er utrolig glad for at vi har fått til dette. Nå håper vi bare at så mange som mulig finner veien ti Strømsø kirke», oppfordrer han.