News item image

Du bør nesten ta med deg passet ditt

Lyrisk, heftig joik. Legg til grensesprengende indisk musikk. Og du får en usedvanlig konsertopplevelse. Som både beveger og utfordrer deg.

Frode Fjellheim (bildet) og Snorre Bjerck er kjernen i bandet Transjoik. Nå kommer de til Drammen Sacred i et eksklusivt og intimt duoformat. Konserten er lagt til Strømsø kirke som er hovedscenen for Drammen Sacred. Og vi kan trygt si at dette slår an  tonen for en fantastisk avslutningshelg i festivaluka.

Noe av materialet de fremfører er gjenkjennelig fra Transjoik-universet, men de bidrar også med nytt materiale tilpasset det krevende duoformatet.

Tar tak i sjela

Så hva er transjoik?

Transjoik handler om å bruke stemmen på en måte du aldri har hørt maken til. Av gamle joikeopptak og diverse andre verdensmusikk elementer, bygger gruppa opp en moderne men samtidig tidløs, suggestiv stemning.

La oss sitere bransjebladet Jazznytt:

«Det er bare å strekke armene i været og juble. Denne musikken tar tak i sjela, drar deg opp av høstmørket, fyller kroppen din med glede og svinger deg rundt og fargelegger livet ditt i dyprøde farger.»

Strålende gjester

På denne konserten har de to gutta fra Transjoik invitert med seg to fantastiske gjester: Joikeren Kajsa Balto og mesteren på indisk sitar Rohini Sahajpal.

Dermed er scenen satt for en kveld utenom det vanlige. Denne artist-komboen vil gi deg så mange grensepasseringer at du nesten burde hatt med deg passet ditt på konserten.

Konserten fredag 24.september kl.19 er et samarbeid mellom Interkultur Drammen og Drammen Sacred.

Billetter finner du her..

Foto: Johan M. Gaup