News item image

Velkommen til den perfekte smeltedigelen!

Trio Reijseger Fraanje Sylla er blitt beskrevet som den perfekte sammensmeltingen av jazz, afrikanske sanger og klassisk musikk. Hva passer bedre enn å la den avslutte  årets festival?

Vi fikk allerede en forsmak på avslutningskonserten i fjor. Da opptrådte pianist Harmen Fraanje  som en del av Mats Eilertsen Trio. Og hvilket lydhørt og  sanselig spill! Nå er han tilbake med gjengen som virkelig har fått det til å gi gjenlyd  internasjonalt.

Vakkert og melankolsk

 Den anerkjente jazzkritikeren John Kelman fra magasinet All about Jazz beskriver trioen  slik:

«Cellist Ernst Reijseger, pianist Harmen Fraanje og den senegalesiske sangeren og perkusjonisten Mola Sylla er i stand til å skape et eget, unikt språk på scenen; og selv om det kanskje ikke blir forstått direkte, føles det nært og tydelig. Trioen lager vakker, melankolsk musikk, sterkt støttet av den fremdragende stemmen til sin afrikanske sanger.»

Trioen har gitt ut tre album og laget musikken til flere filmer av den berømte filmskaperen Werner Herzog. I tillegg har de tre samarbeidet tett med dansere, billedhoggere, malere, poeter og fotografer. Så det er kanskje ikke så rart at musikken oppleves som rik og sammensatt.

Har vært over alt

Trioen har opptrådt over hele verden, på store festivaler. Blant annet på London Jazz Festival, Paris Jazz Festival, Tampere Jazz Meeting, North Sea Jazz Festival, Rio de Janeiro Cello Festival, Grahamstown South Africa, Heineken Jazzaldia San Sebastian, Sori Festival South Korea, Vilnius Jazz Festival, Sines Portugal. Så det sier seg selv at vi er riktig heldige som har fått dem til Drammen og vår lille, men viktige festival. Her er det bare å krysse av i kalenderen.

Sted: Strømsø kirke

Tid: kl.20 søndag 26.september

Billetter finner du her..

 

Omtaler av trioen:

’This extraordinary album is the most thorough integration of jazz,  African music and classical elements I have heard’

Sydney Morning Herald (AUS)

 

Played with an unforced expressive honesty’

Los Angeles Times (USA)

 

‘Intimidatingly beautiful

Volkskrant (NL)