News item image

En lahori

Nasim Rizvi. Nestleder i Buskerud innvandrerråd. 

(Foto: Nina Holtan)

Nasims tekst

En Lahori , kan skilles fra Lahore, men Lahore kan aldri være adskilt fra en lahori. City of Gardens, Pakistans kulturelle hjerte er Lahore, byen mine foreldre forlot, men røttene vil for alltid være der, og trekke oss dit. Gjennom røttene er en del av Lahore med oss her i Drammen, og lahoriene er kjent for sin vennlighet, kultur, gjestfrihet, tradisjoner for festivaler og ikke minst maten.

Original tekst (urdu)

ک لاہوری کو لاہور سے تو الگ کیا جا سکتا ھے لیکن لاہور کو لاہوری سے کبھی الگ نھیں کیا جا سکتا ۰ باغات کا شہر، پاکستان کا ثقافتی دل لاہور ہے، وہ شہر جس کو میرے والدین نے چھوڑا لیکن جڑیں ہمیشہ ادھر ہی رہیں گی، اور ہمیں وہیں کھینچتی رہیں گی. اور جڑوں کے ذریعے لاہور کا کچھ حصہ یہاں درامن میں ہمیشہ ہمارے ساتھ رہے گا، اور لاہوریوں کی مہمان نوازی ،ثقافت، تہواروں کی روایت ، زندہ دلی ، خوش خوری ، مزیدار کھانوں کی وجہ سے بھی جانا جاتا ہے.

Bli mer kjent med Nasim i podkasten Ypsilonsamtaler.

Røtter er tema for Drammen Sacred Music Festival 2021. Se alle bidragene til røtterprosjektet her.