Styrken av enhet

Yohannes Mekonen Shanka er født og oppvokst i Etiopia. Prest i Den norske kirke.

Teksten fra Yohannes
For å understreke styrken av enhet, uttrykker folket i mitt land «forenede tråder kan binde en løve». Å beskrive om en persons bidrag i felleskapsdugnad sier de, «hvis hver person rydder opp sitt område, hele byen blir ren». Kirkefedre beskriver bibelens absolutte autoritet med følgende ord: «Der bibelen har ingenting å si, har presten ingenting å si»

Original tekst (Amharisk)
የአገሬ ሰዎች የአንድነትን ኃያልነት ለማጉላት ፡ «ድር ቢያብር፣ አንበሳን ያስር» ይላሉ። ለሀገር ለውጥ የግለሰብን ወሳኝ ድርሻ ሲያጎሉ ፡ «እያንዳንዱ ሠፈሩን ቢያፀዳ ሀገራችን የፀዳች ትሆናለች» ይሉናል። የቤተክርስቲያን አባቶች ደግሞ የመጽሐፍ ቅዱስን አይነኬ በላይነት «መጽሐፉም ዝም ቄሱም ዝም» በማለት ይገልጻሉ። ዮሐንስ መኮንን

Røtter er tema for Drammen Sacred Music Festival 2021. Se alle bidragene til røtterprosjektet her.