News item image

«Det blir magi!»

Felespiller Gjermund Larsen har én beskrivelse når han skal formulere det som oppstår i samspillet mellom ham, Det Norske Solistkor og dirigent Grete Pedersen. Magi! Nå er de klare til å levere ett av høydepunktene under årets festival.

 

«Vi har  sammen i mange år, og kjenner hverandre veldig godt. Solistkoret har oppgjennom årene sunget folkemusikk i ulike sammenhenger, og opparbeidet seg en unik kompetanse på akkurat dette. For meg som felespiller er dette en luksus man ikke møter på andre steder. Dirigent Grete Pedersen er også en mester i å få ut det beste av oss alle, og har gjerne mange nye forslag til hvordan ting skal gjøre. Så når vi står på scenen, ja, da blir det magi!» sier Gjermund Larsen.

En fantastisk opplevelse

Det er ikke fritt for at han gleder seg mer enn vanlig til å komme til Drammen Sacred. Tiden med korona har vært krevende for Gjermund og mange andre i kultursektoren.

«Det ble hos meg som hos mange andre, bråstopp da pandemien slo til. Jeg føler likevel jeg fikk brukt tiden godt; til familien (kone og 4 barn), til egenøving og komponering. Fraværet av konserter og turnéer har selvsagt vært et stort savn, og har på et vis skapt en liten identitetskrise, for hvem er man når man ikke lenger kan spille for folk?» spør han undrende

Hva betyr det å kunne komme til Drammen med Solistkoret?

«Det betyr mye å få spille for folk igjen, og ikke minst spille med folk. Solistkoret har jeg som sagt  samarbeidet med i mange år, og det er alltid en fantastisk opplevelse å stå foran den gjengen der!»

Superviktig og fantastisk festival!

Gjermund Larsen blir av mange beskrevet som en unik stemme i det musikalske landskapet. Han har vunnet Spellemann hele  seks ganger og har vært nominert til Grammy-prisen sammen med Trondheimsolistene. Med prisene forteller nødvendigvis ikke alt. Hør hvordan medmusikant Gabriel Flitflet beskriver 40-åringen fra Verdal:

«Uvanlige evner. Innlevelse. Og stor ydmykhet. Gjermund Larsen har det som gjør en musiker stor. Han gjør det kompliserte forståelig og det enkle rikt. Mykt og plastisk, eller rytmisk halsbrekkende – Gjermund Larsen spiller så selvfølgelig.
Så ledig og liketil. Likevel lodder han dybden.»

Fortell litt om det dere har på programmet?

«Vi spiller vel både gammelt og nytt… Musikk med røtter i norsk folkemusikk er vel et stikkord. Det blir både tradisjonelt stoff, og nyere komposisjoner med inspirasjon fra folkemusikken» forteller Gjermund Larsen.

Hva tenker du om rollen til såkalt «smale» festivaler som Drammen Sacred?

«Det er superviktig at smale festivaler står på! Smale sjangre kommer sjeldnere til syne i de store mediene nå til dags, så alle slike festivaler gjør en viktig og fantastisk samfunnsjobb!»

Felespiller og komponist Gjermund Larsen er utropt til en av Norges mest spennende musikere.

 

Velkommen til konsert. Dette vil du ikke gå glipp av!

Sted: Strømsø kirke

Tid: Søndag 19.september kl.19

Du finner billetter på Drammen Sacred.no