News item image

Vi har mange ulike religioner, men bare én jord.

Solfrid Molland ga ut albumet Håpets Kappe samme uka som pandemien brøt ut i mars 2020. Nå får hun endelig møtt publikum i levende live. Ikke minst på Drammen Sacred denne uka.

«Heldigvis fikk vi flyttet og gjennomført seks releasekonserter. Men alle andre oppdrag ble kansellert», forteller Solfrid. «Pandemi-tiden har lært meg å klare meg med lite og den viste meg hvor glad jeg er i yrket mitt.  Perioden økte min bevissthet om sammenhengen mellom mennesker, dyr og natur.»

Stå opp for jorda

Dette er den grunnleggende ideen bak prosjektet:  At vi har mange ulike religioner, men bare én jord. Å stå opp for jorda vår sammen, på tross av ulik tro og livssyn.
Solfrid Molland har skrevet tre komposisjoner inspirert av jødenes synagoge, muslimenes moské og den kristne kirken. I tillegg synger hun tekster om fred og naturvern hentet fra ulike religiøse tradisjonene formet til sangtekster av Erik Hillestad.

Hva betyr det å kunne komme til Drammen med konserten Håpets kappe?

«Drammen Sacred Festival er en av landets fineste festivaler kjent for sitt lyttende publikum og dialogiske overbygning. Jeg tenker ikke på Drammen Sacred Festival som en smal festival – heller en festival som vil nå bredt dersom flere fikk tilbudet.

Synke innover

Fortell litt om gjengen du spiller sammen med?

«Konserter forandrer seg og videreutvikler seg fra gang til gang. Men det grønne budskapet og ønske om å fremheve det vi har felles, heller enn det som skiller oss uavhengig av tro og livssyn, står fast. Jeg er glad for å arbeide med særs dyktige musikere: Hayden Powell (trompet), Mats Eilertsen (kontrabass), Daniel Lazar (fiolin) og Nawar Alnaddaf (oud/vokal).»

«Vi håper å skape et musikalsk rom hvor band og publikum kan synke innover, lytte og kanskje kjenne på det som som forfatter Maria Gripe skriver så vakkert i en av bøkene sine at  alt levende hører sammen», sier Solfrid Molland

Sted: Fjell kirke, Drammen

Tid: 21.september kl.19

Billetter: https://www.drammensacred.no/program/hapets-kappe/

Foto: Monica Strømdahl