News item image

Magien skal skapes og publikum skal trollbindes

Begrepet Raga jazz var en ide som var tenkt å bevare den musikalske arven fra heimen, altså Solbergelva, og samtidig berike norsk jazzmusikk med indiske «sacred raga»  basert på jazz.

Melodiene er Raga en skala med kombinasjoner av bestemte noter, men utøvelsen er mer jazzbasert . Troen bak Ragaskalaene er at samtlige av dem er flere tusen år gamle og  stammer fra vediske tidsalderen i India. Hvor disse ragaskalaene ble sunget og spilt i templer.

I følge indisk mytologi første tonen i musikk og første ragaen ble utøvd av den mektigste guden Shiva, hvor bestemte toner har magisk kraft og deres spesifikke tonekombinasjoner har eller kan ha helbredende kraft. Disse blir brukt i hellige, religiøse og kulturelle sammenhenger. 

Musikk som er hellig

De fleste ragaskalaene er navngitt på guder og gudinner. Disse er blitt brukt til meditasjon og for psykoterapi i flere tusen år. Derfor blir mange Ragaskalaer betegnet som hellig på grunn av deres emosjonelle påvirkningskraft. Dette er mye omtalt om i gamle vediske tekster og blir forsket på. Det er dette som blir kalt for indisk klassisk musikk verden og er flere tusen år gammel.

Under konserten skal denne magien skapes og publikum skal trollbindes! Her er en liten smakebit på hva du har i vente!