News item image

Klassisk fortellerkunst fra en av vår kulturs dype kilder

Opplev et musikalsk møte med fortellingene om Jakob, Esau og Josef, de kjente navnene fra Det gamle testamentet.

Helga Samset er en av Norges mest erfarne fortellere, og sammen med jazzmusiker Jonas Kilmork fremfører hun historiene om Jakob, Esau og Josef. I 2017 ble den første forestillingen om Jonas og Esau laget fra Det gamle testamentet. Den handler om hvordan brødrene kom i stor konflikt, og om den lange veien hjem. Forestillingen er hittil spilt rundt 70 ganger, og har blant annet turnert i Den kulturelle skolesekken. Oppfølgeren «Josef» har som den første også opphav i eldre tekster, men den handler likevel om de tidløse temaene søskenrelasjoner og kjærlighet.

Under årets festival setter vi opp begge forestillingene sammenhengende, men med en liten pause mellom. Vi gleder oss til å presentere denne doble fortellingen for publikum i Drammen!

Tid og sted: Søndag 25. September, klokken 12.30 i Strømsø kirke.