News item image

Sterke samtaler, profilerte gjester

Tomm Kristiansen, Sunniva Gylver og Wasim Zahid er bare noen av gjestene som kommer til årets samtaleserie «Ordet er dekket».

«Ordet er dekket» fortsetter også i år. Etter en vellykket debut under fjorårets Drammen Sacred, er samtaleprogrammet tilbake med svært sterke gjester. «Ordet er dekket» handler om å sette den gode samtalen i sentrum. Vi tar oss tid til å snakke skikkelig om ting. Ofte om det som er fint, men like mye om det som er krevende, vanskelig og attpå til vondt.

Trøsteren som ble sørgende

En samtale som garantert kommer til å innehold alt dette, er praten med Sunniva Gylver. Hun er kjent både som forfatter og en litt uortodoks prest som når fram i ulike lag av befolkningen. Sunniva Gylver mistet mannen sin i kreft sommeren 2021. Som prest har hun møtt talløse mennesker i sorg; nå var hun selv den sørgende. Hun forteller gripende om hvordan familien håndterte den uendelige sorgen over å skulle miste, og hvordan hun nå lever videre etter tapet. Hun snakker likevel mest om livet, og hvordan vi kan glede oss over det, midt i det som er vondt og krevende.

Hvor finnes freden?

NRKs mangeårige afrikakorrespondent, Tomm Kristiansen, er kjent for de aller fleste. Han har skrevet en lang rekke bøker og har ordet i sin makt, bokstavelig talt. Som NRKs mann i Afrika, fikk han følge fredsprosessen i Sør-Afrika svært tett. Han hadde tilgang til og snakket med mange av de sentrale aktørene. Nå som krigens skygge hviler over Europa, spør vi om det er mulig å tro på en fred etter mange år med hat, vold og overgrep. Tomm Kristiansen kommer sammen medlemmer fra Kyiv kammerkor som opplever å sende brødre, sønner og venner ut til fronten. Hva tenker de om å finne en fred etter alt det grusomme som har skjedd i Ukraina?

Hvem skal vi tro på?

Wasim Zahid er kjent som You Tube-legen. Mannen som sier i fra og som snakker rett fra levra om både sykdom og folkeskikk. Han er den som tar et oppgjør med nettroll og konspirasjonsteorier. Til daglig er han overlege på Drammen Sykehus. Under årets «Ordet er dekket» kommer han sammen med forfatterne og journalistene Eirik Veum og Bjørn Olav Jahr. De har begge gjort oppsiktsvekkende funn og har skrevet banebrytende bøker. De tre herrene skal hjelpe oss til å svare på spørsmålet: «Hvem skal vi tro på?»

 

Dette er bare noen av de flotte gjestene som kommer til årets samtaleprogram. «Ordet er dekket« finner sted på Spor X (søndag 18. september) og på Drammensbiblioteket (19.-22.september). Samtalene ledes av NRK-journalist Bjørn Olav Nordahl. Du kan får oversikt over hele programserien her. 

Det er gratis adgang til alle arrangementene.