News item image

Når verden går av hengslene, må vi lage festival!

 

Vi trodde det var slutt, men det var mer elendighet i vente. Da pandemiens klør endelig så ut til å slippe taket, brøt krigen ut i Ukraina. Vår nære virkelighet ble enda mer utfordrende. Derfor lager vi festival.

For akkurat slik er det: Når verden går av hengslene, trenger vi kunst og kultur mer enn noensinne.

Kort sagt: Velkommen til festival for 13. gang.

Vi trenger å møtes og å være sammen. Vi behøver det som når lengre og dypere, det som løfter og beveger, det som gir oss tro tross alt.

Inn til kjernen

Og nettopp «Tro» er temaet for årets festival. Det blir etterfulgt av «Håp» og «Kjærlighet» i årene som kommer. Disse tre ordene tar oss helt til kjernen av det å være menneske, uavhengig av religiøst ståsted. Drammen Sacred skal være akkurat det. En møteplass der vi treffes uten at religion, etnisitet, politisk ståsted eller annen bakgrunn hindrer oss i å være sammen. Kulturen åpner opp og binder sammen. Og vi tror at årets program mer enn noensinne reflekterer dette.

Stort eller lite

Så ta deg tid til å bla gjennom programmet. Kanskje finner du deg til rette i et av de små rommene våre. Ei stue i et privat hjem, på en kafé, en låve eller i  et galleri. Kanskje er du en av dem som liker de store arrangementene. Slike som vi har på Union Scene eller i Strømsø kirke. Mulighetene er mange og heftige under festivaluka.

Pusterom og refleksjon

Poenget er uansett at vi byr på flotte artister og over 30 arrangementer hvor du kan få pusterom og refleksjonsmulighet. Vi har musikken, vi har filmen, vi har de bildende kunstnerne, vi har meditasjonen og vi har de gode samtalene. Vi har verdensstjernene og vi har de lokale kreftene. Ikke minst: Vi har en diger gjeng med frivillige som gjør sitt ytterste for at du skal trives på festivalen. Det er nesten så man får lyst til å sitere salige Tordenskiold: «Hva f… nøler I efter».

Vi sees fra 17.til 25.september!

 

Med optimistisk hilsen

Bjørn Olav Nordahl

Styreleder, Drammen Sacred