News item image

Kapp Verde – verd et besøk!

Du trenger ikke reise langt for å få en smak av Kapp Verde. Faktisk holder det med en liten tur rundt i Drammen i dag. Vi byr på noe både for hodet, magen og hjertet. Mmmm…

Det begynner allerede kl.18. på Union Brygge og det intime og trivelige spisestedet «Hos Solveig». Her blir det  en spesialmeny laget av selveste Solveig. Vi snakker om Cachupa, en kjent rett fra Kapp Verde-øyene i Vest-Afrika. Det er en saktekokt lapskaus av mais, bønner, kassava, søtpotet, fisk eller kjøtt (pølse, biff, geit eller kylling). Ofte referert til som landets nasjonalrett.

Norge og Kapp Verde i herlig blanding

Og så blir det selvsagt musikk. Ary Morais er en dyktig og engasjert musiker opprinnelig fra Kapp Verde med sterkt tilknytning til Norge siden 1995. Han ga ut sitt fjerde album Norcabo våren 2020.
Tittelen Norcabo er et ordspill med Nor «Norge« og Cabo «Kapp Verde»; opprettet med den hensikt å presentere en vellykket blanding av kappverdiske rytmer påvirket av norsk jazzmusikk. Med seg har han et stjernelag bestående av Torbjørn Sandvik på gitar,
Ketil Kielland Lund på trekkspill, piano og flygelhorn, og Kenneth Ekornes på trommer.

Verdensstjerne i Drammen

Men dette er bare starten på festen. Kl.20:30 braker det løs på Union Scene med verdensstjerna Lura. For det er akkurat det hun er. En funklende stjerne som skinner og glitrer med Kapp Verde i bunn av alt hun gjør. Lura er artistnavnet til Maria de Lurdes Pina Assunção.

Fra Lisboa med røtter fra Kapp Verde har Lura utviklet sin egen stil basert på Morna, Funaná, Batuque påvirket av afrikansk og moderne vestlig musikk.  Lura feirer 25-års jubileum som artist i år! Dette er første gang Luras stemme vugger den kappverdiske nostalgien i Drammen.

Kom, kom, det er nå du har sjansen!