News item image

Elise Revisited
Ingebrigt Håker Flaten og Håkon Kornstad

19:00, Galleri Athene

21.09.2022

Kjøp billetter her

Beskrivelse

Elise Revisited

Ingebrigt Håker Flaten og Håkon Kornstad spilte inn CDen Elise på Nya Slottet i Bjärka Säby ved Linköping i 2008. Prosjektet startet som en bestilling fra Ivar Flaten til en konsert i Fjell kirke i 2007. Utgangspunktet var bestemor Elises haugianske salmer som hun sang til folketonet. Sammen med Håkon Kornstad spilte de sine versjoner av disse sangene. Konserten ble til flere og da produsenten Andreas Runesson i Compuctio møtte Ingebrigt i Stockholm, ble det gjort avtale om innspilling.

Resten er historie. Musikken ble kjent både nasjonalt og internasjonalt og ble framført på en rekke jazzfestivaler i årene som fulgte. Rikskonsertene tok det også inn i programmet.

Ingebrigt og Håkon har både hver for seg og sammen spilt flere konserter på Drammen Sacred Music Festival. Nå kommer de sammen for å ta opp tråden med Elise-prosjektet.

Elise er et sjeldent møte mellom et frijazz-uttrykk og religiøse folketoner. Nå er det 15 år siden de startet arbeidet med musikken. Vi ser fram til et spennende gjenhør.

 

Håkon Kornstad er en fremragende multikunstner som gjennom mange år har preget jazz-scenen med sin saksofon. De siste årene har han også etablert seg som operatenor og har kombinert sang og saksofon i mange spennende konstellasjoner. https://www.kornstad.com/ 

 

Ingebrigt Håker Flaten er en av Norges mest meritterte bassister med en rekke priser og utmerkelser, blant annett Buddy-prisen. For kort tid siden spilte han med KORK i feiringen av Charles Mingus 100-årsjubileum. http://ingebrigtflaten.com/ 

 

https://ingebrigtflaten.bandcamp.com/album/elise 

 

Billetter: 300 ordinær / 230 forhåndskjøpt til 1.9 / 150 student og honnør