News item image

Kunst-innstallasjon: Fuglene
2000 fugler støpt i porselen

Gjennom hele festivalen, Strømsø kirke

17.09.2021

Beskrivelse

FUGLENE Katrine Køster Holst 23.05-25.11.2021

Installasjonen «Fuglene» består av 2000 fugler støpt i porselen. Gjennom de siste årene har fuglene, som opprinnelig ble støpt på Porsgrunn porselensfabrikk i 2009  gjestet ulike historiske bygninger, blant annet Kongsvinger festning, Gamle Vestfossen kraftstasjon og sist Royal Chapel på Dublin Castle.

Fugler kan fly hvor de vil mellom himmel og jord, båret av luft under vingene. Ledet av et usynlig kompass som hjelper dem å finne frem.

Hva om fuglene fløy inn i det hellige rommet?

Ville det påvirke perspektiver og tanker?

Det var tanker som disse Karoline Faber, prest i Strømsø Kirke, fikk da hun for et par år siden traff kunstneren og fikk høre om dette kunstprosjektet.

Nå har de inntatt Strømsø kirke i Drammen, sammen med mange kilometer tråd og danner en fascnerende ramme rundt alle arrangementer, kirkelige handlinger og konserter i  Strømsø kirke er Drammen bys eldste kirke og har vært kirken for Strømsø i mer enn 350 år. Fremover skal den brukes som Åpen kirke for hele byen: med blant annet hverdags- og dialog-gudstjenester, samtaler og sjelesorg, konserter og kulturarrangementer og kunstprosjekter. ¨

Katrine Køster Holst (f. 1979 i Århus, Danmark) bor og virker i Drammen og arbeider innenfor en eksperimentell del av det keramiske fagfeltet. Hun har deltatt på en rekke utstillinger i inn- og utland. Hennes arbeider inngår blant annet i samlingen til Nasjonalmuseet og Permanenten Vestlandske Kunstindustrimuseum. Køster Holst er tidligere utdannet fra Kunsthøgskolen i Bergen (2006) og har doktorgrad fra Kunsthøgskolen i Oslo (2019).

I tillegg til under alle arrangementer og konserter under Drammen Sacred Festival er kirken også åpen tirsdag, 21. september, kl. 12-16 og torsdag.

Gratis.

(Foto: Susanne K. Johansen.)