News item image

Mobilisering for fred og medmenneskelighet

Bilder av fortvilte flyktninger fyller nyhetene. Grusomme ting skjer når hundre-tusensvis av mennesker forsøker å komme seg i sikkerhet. Nå settes hele Europa på prøve. Drammenssamfunnet ligger i forkant når det gjelder å ta imot mennesker som kommer for å søke ly. Vi er stolte av å være den mest internasjonale byen i Norge etter Oslo! Jeg vet ikke hvordan vi kan klare å møte den store utfordringen vi nå ser komme, men jeg vet at det er mange som ønsker å bidra!

Søndag ettermiddag 6.9 mobiliseres det i Drammen for flyktningene. Neste søndag 13.9 fortsetter vi mobiliseringen når vi samles på Ypsilon for å markere starten av Drammen Sacred Festival kl 15.00. Det er dagen før valget. Jeg håper vi kan vise både politikere og hverandre at vi står opp for dem som nå spesielt trenger vår hjelp. Valget er viktig! Vi får de politikerne vi velger oss!

Like viktig er det at vi samles og tydelig viser at vi står opp og står sammen for fred og samhold. Ypsilon er byens smykke og symbol. Vi samles på og ved Ypsilon når vi vil markere hva vi står for og hvem vi er.

Fylkesmann Helen Bjørnøy og ordfører Tore Opdal Hansen går foran. En utvidet versjon av Drammen Jerns Musikkorps spiller et nytt stykke for denne anledningen: Beats for Peace. Vi går over Ypsilon og tilbake inn i Papirbredden med flott konsert og offisiell åpning av Drammen Sacred Festival 2015.

Så går vi til urnene mandag 14.9 og stemmer på de politikerne vi tror best kan lede oss. Drammen kan bli den beste og mest romslige internasjonale byen i Norge. Det er opp til oss!