News item image

Beats for Peace
Åpningsseremoni

Bli med i vårt fantastiske fellesskap som markerer den store åpningen av Drammen Sacred Festival 2015!

15:00, Vi samles ved Ypsilon bru før vi går inn til Papirbredden hvor festivalen blir offisielt åpnet

13.09.2015

kr 0.00

Produktnummer: 0002 Kategori:

Beskrivelse

Åpningen markerer at den 6. utgaven av Drammen Sacred Festival er i gang! Trommer, gonger, musikere og mange gjester ved Ypsilon bru vil gjøre det synlig og hørbart at festivaluka har begynt. Lokale aktører og festivalens artister deltar i seremonien før den formelle åpningen skjer i Papirbredden ved Fylkesmann Helen Bjørnøy, ordfører Tore Opdal Hansen og festivalsjef Ivar Flaten.

Vi har med oss to spennende, lokale grupper. De representerer noe av bredden i byens musikkliv, og vi er stolte over å kunne presentere dem her.

Trio ad libitum er en nyskapning i Drammen. Eli-Marie Davidsen er kanskje mest kjent som lærer i Drammen musikkskole. Hun har bidratt til å utvikle en lang rekke topp-musikere fra byen. Hennes instrument er saksofon og i denne nye gruppen hun har fått med seg Galina Trintsoukova (piano)  og Anne-Berith Ingemann Lille (fløyte). Galina er en skattet akkompagnatør til kor, grupper og solister her i Drammen. Hun er organist i Fjell kirke, konsertpianist og underviser i musikkskolen i Sande. De tre spiller et spennende klassisk repertoar.

Hädvig er en helt ny gruppe av unge musikere som allerede har rukket å begeistre med sin musikk. De har også klare ideer om hvorfor de spiller som de gjør. De presenterer seg slik: «Hädvig er et rykende ferskt bandprosjekt fra elvebyen Drammen. Christoffer Mietle Furuheim, Anders Lieblein Røsæg & Sondre Drangsland, tre gode venner, møttes en sensommerkveld for å prate og le. Med gitarene lett tilgjengelig ble kvelden lang og tonene mange. Pust ut, slipp skuldrene ned – hopp opp og slå ut håret! Hädvig maler store og stemningsfulle tonale landskap med en levende og dynamisk rytmikk.»

De spiller sin musikk i A (432Hz) og det er ikke tilfeldig: «Det viktigste å forstå er intensjonen. Vi gjør dette først og fremst fordi vi selv synes at musikken låter mindre anspent og langt mer fargerik i A=432 Hz, enn hva den gjør i A=440 Hz. Vi føler at mennesket og planeten vi bor på ikke trenger så mye mer anspenthet, så dette er vårt lille bidrag mot en friere tilværelse. Så skal det sies at det er mer enn personlige preferanser som gjør at vi prioriterer dette i vår musikk, for tallet 432 er en gjenganger fra naturens side… Etter Tesla og Einstein er det ihvertfall et kjent faktum at alt, inkludert våre egne kropper, er bygget opp av energi som vibrerer i forskjellige frekvenser. Eksempelvis kan vi se med hjelp av relativt enkel forskning som f.eks. cymatics, hvilken effekt denne 432 Hz frekvensen har på vann, som også utgjør ca 70% av jorden og menneskekroppen. Dersom man legger vann i f.eks en kobberbolle og setter den på noe som vibrerer kan man se at vannet svarer med forskjellige geometriske figurer til forskjellige vibrasjoner/frekvenser. 440 Hz skaper et usymmetrisk og utydelig bilde, mens 432 Hz viser et klart bilde – fullt av symmetri og harmoni.»