News item image

Gil Ron Shama Project
Et spennende samspill fra Midtøsten

Musikk for fred og forsoning!

19:00, Adventkirken i Mjøndalen, Nedre Eiker

17.09.2015

kr 100.00

Produktnummer: 0012 Kategori:

Beskrivelse

I samarbeid med Nedre Eiker kommune og Adventkirken i Mjøndalen, presenterer vi Gil Ron Shama Project. Æresgjest under hele festivalen, Gil Ron Shama med sine artister fra Midtøsten spiller musikk inspirert av sufi og kabbalistiske tradisjoner med fokus på hvordan musikk forener og skaper fred i en ellers konfliktfylt del av verden.

I forkant av konserten, kl. 18.00, blir det gratis kaffe og kaker, samt smaksprøver på alt fra vietnamesiske vårruller via tyrkiske og pakistanske småretter til vegetariske festboller i Adventkirkens Festsal.

Jai Shankar og Rohini Sahajpal innleder konserten med indisk klassisk musikk.

Gil Ron Shama Project er et ensemble av tradisjonell musikk fra Midtøsten. De skal spille et repertoire av sufi, arabisk, hebraisk, persisk og tyrkisk maq’am.

Gil Ron Shama, som er vokalist og perkusjonist, opprettet Sheva – den første palestinske-israelske world music ensemble som bragt sammen sufi og kabbalistiske tradisjoner i mange vellykkete konserter. Han er også direktør for Jerusalem Sacred Music Festival og Sufi festivalen.

Projektet består av artistene Dvir Cohen (vokalist), Itzhak Vantura (persiske og arabiske fløyter), Mumin Secler (qanoon og oud) og Idan Armoni (gitar og saz). Cohen er en yemeni jøde som synger den tradisjonelle hellige poesi piyutim. Han leder flere musikkprosjekter i Israel. Vantura er soloisten i Andalusian Orchestra of North African Jews. Han er en mester i persisk, tyrkisk og arabisk maqaam som reflekterer mystikken fra orknene i området. Secler er en muslimsk sigøyner musiker, mester av qanoon og en musikkprodusent. Hans spesialitet er sufi musikk, og han er en fredsambassadør som spiller mellom Istanbul og Jerusalem. Armoni er en mester på strengeinstrumenter og en musikklærer som jobber med traumatiserte barn i krigssoner. Han tror på at musikk kan helbrede.

Gil Ron Shama Project skal også spille konsert onsdag 16.09 på Union Scene kl 19:30, og delta på The Sacred Room og på Fredskonserten.