News item image

Gjertrud Lunde «Hjemklang» (feat. Arve Henriksen) og Gil Ron Shama Project

Dobbelkonsert med Gjertrud Lundes (feat. Arve Henriksen) nye prosjekt, Hjemklang – en stemningsfull samling av egenkomponerte sanger og musikk fra Midtøsten med Gil Ron Shama Project!

19:30 (Dørene åpnes kl 19:00), Union Scene, hovedscene

16.09.2015

kr 250.00

Kjøp billetter hos Union Scene (ekstern side)

Beskrivelse

Gjertrud Lundes nye prosjekt, Hjemklang er en stemningsfull samling av egenkomponerte sanger samt arrangementer av folketoner som skildrer hjemreise og hjemkomst. Sangene synges på ulike språk og gir dermed en etterklang av den tilbakelagte reisen. Musikken er tidløs og lytteren blir underveis omhyllet av impresjonistiske klangtepper og får rom til å puste. Den kjente trompetisten Arve Henriksen opptrer som gjesteartist. Med Gjertrud Lunde (NO/DE) – sang, elektronikk, Arve Henriksen (NO) – trompet, elektronikk, Florian Zenker (DE) – gitar, barytongitar, elektronikk, Wolfert Brederode (NL) – piano, Rhodes & Jarle Vespestad (NO) – trommer, perkusjon.

Hør musikken her: http://www.gjertrud-lunde.com/english/media.php eller her https://play.spotify.com/track/3w2EE9TMtotyobXTaU3kSg

Zohar Ron

Zohar Ron

Æresgjest under hele festivalen, Gil Ron Shama med sine artister fra Midtøsten spiller musikk inspirert av sufi og kabbalistiske tradisjoner med fokus på hvordan musikk forener og skaper fred i en ellers konfliktfylt del av verden.

Gil Ron Shama Project er et ensemble av tradisjonell musikk fra Midtøsten. De skal spille et repertoire av sufi, arabisk, hebraisk, persisk og tyrkisk maq’am.

Gil Ron Shama, som er vokalist og perkusjonist, opprettet Sheva – den første palestinske-israelske world music ensemble som bragt sammen sufi og kabbalistiske tradisjoner i mange vellykkete konserter. Han er også direktør for Jerusalem Sacred Music Festival og Sufi festivalen.

Projektet består av artistene Dvir Cohen (vokalist), Itzhak Vantura (persiske og arabiske fløyter), Mumin Secler (qanoon og oud) og Idan Armoni (gitar og saz). Cohen er en yemeni jøde som synger den tradisjonelle hellige poesi piyutim. Han leder flere musikkprosjekter i Israel. Vantura er soloisten i Andalusian Orchestra of North African Jews. Han er en mester i persisk, tyrkisk og arabisk maqaam som reflekterer mystikken fra orknene i området. Secler er en muslimsk sigøyner musiker, mester av qanoon og en musikkprodusent. Hans spesialitet er sufi musikk, og han er en fredsambassadør som spiller mellom Istanbul og Jerusalem. Armoni er en mester på strengeinstrumenter og en musikklærer som jobber med traumatiserte barn i krigssoner. Han tror på at musikk kan helbrede.

Gil Ron Shama Project skal ha sitt eget konsert i Adventkirken i Mjøndalen, torsdag 17.09 kl 19. De skal også spille på konserten onsdag 16.09 på Union Scene kl 19:30, og delta på The Sacred Room og på Fredskonserten.
Les mer om Gil Rons prosjekter her: http://gilronshama.com/?page_id=1640

 

Fri alder