News item image

Jakobsmesse for fred og forsoning
Jakobsmesse 5 av Erik Hillestad og Øvind Kristiansen med band og vokalgruppe

12:00

22.09.2019

Kategorier: ,

Beskrivelse

En melodiøs og inkluderende messe – skapt i takknemlighet over mangfoldet av religioner. Messen ble også feiret under Drammen Sacred Music Festival i 2018. Kapellmester Audun Haave Reknes (tangenter), solist Andrea Louise Horstad, Kim Andre Vian Bjerkestrand (trommer), sokneprest Karoline Faber og dialogprest Ivar Flaten er med også dette året. Ole Jørn Myklebust (trompet) og sangere fra vokalgruppen EnFem er nye deltakere i år.

Tekstene til ”Messe under regnbuen” er skrevet  av Erik Hillestad, musikk av Øyvind Kristiansen.  I messen blir hver av de store verdensreligionene speilet gjennom takkebønner. ”I en tid der motsetninger mellom religionene dyrkes og fremheves er det en kjærlighetsgjerning å feire denne messen”, sier Hillestad og Kristiansen. Messen i Strømsø kirke på festivalens siste dag, har fred og forsoning som gjennomgående tema.

Jakobsmessene har nye ord og toner og bygger på den tradisjonelle messestrukturen. Den bruker regnbuen som symbol for fred og mangfold. De som har skapt den hevder at de ønsker å fremheve andre religioners bidrag til å vekke til live gudsbildet i hvert enkelt menneske og deres bidrag til humanitet, fred og sameksistens i respekt for forskjeller.

Musikken er akustisk, varm, meditativ og melodiøs.

Jakobsmessen gjennomføres i samarbeid med Kirkens Bymisjon Drammen, Bykirken Strømsø og Kirkelig Dialogsenter Drammen.

Lytt til messen på Spotify