News item image

Konsert & Open Talk: Ellen Sofie Hovland

19:00, Drammensbiblioteket

14.09.2020

kr 0.00

13 på lager

Kategorier: , ,

Beskrivelse

Ellen Sofie er en av vår tids aller beste norske låtskrivere. Hun har en oppsiktsvekkende god observasjonsevne, og er sterk både på tekst, melodi og framføring. Hennes særpregede stemme formidler på en helt egenartet måte, med en unik og betagende kombinasjon av sårbarhet og trygghet.

Hun platedebuterte i 2012 med “Vær Her For Meg” til strålende kritikker og Spellemannsnominasjon. Oppfølgeren “Skandinavisk Sjel” i 2014 og skaffet henne er Spellemannspris i kategorien “Viser”. Hovland raljerer godmodig over folkelige, snusfornuftige ”hustavler” om å leve nå og leve sterkt, hun synger om håpløst oppskrudde forventninger til utelivets gleder og om hvor dårlige vi skandinaver er på å gi følelsene luft. Men samtidig formidler hun kjærlighetssanger så sårbare og hudløse at man nesten må ha solbriller for å tørre å lytte til dem når andre er til stede.

Ellen Sofie sier selv at hun skriver viser med intensjon om å vekke egne assosiasjoner i lytteren, og håper det kan fungere som «brukskunst» – til trøst, glede og underholdning. Visene er en hyllest til poesien i det helt alminnelige liv. Hovland liker kanskje aller best å spille konsert, hvor samspillet med publikum løfter visenes innhold og betydning inn i nye dimensjoner.

Før konserten blir det samtale mellom Ellen Sofie Hovland og Ivar Flaten om livet og musikken slik det arter seg i skyggen av Korona og dagene i sin (u)alminnelighet.

Arrangementet er gratis. På grunn av publikumsbegrensning  på bibliotekets hovedscene (50 personer) i koronapandemien, må publikum registere seg ved å «kjøpe» en gratisbillett.

OBS: Samtalen vil bli streamet på ØKS sin facebookside, følg lenka her

Samarbeidspartnere: Østafjeldske kompetansesenter for musikk (ØKS), Drammensbiblioteket og Drammen kirkeforum.