News item image

OMAR SOULEYMAN (Syr)
Bryllupssangeren fra Syria

21:00, Hovedscenen

29.09.2017

kr 270.00

Kjøp billett

NOK 270 (stud. 150) + bill.avg. NOK 30

Beskrivelse

Souleyman, som har samarbeidet med Björk og Four Tet, begynte sin karriere som en bryllupsanger, og fikk gitt ut nesten 500 live-album før borgerkrigen brøt ut i hans hjemland Syria i 2011. Han flyttet da til Tyrkia, og i 2013 lanserte han sitt første album utenfor Syria, kalt “Wenu Wenu”. Da han i 2015 utga det kritikerroste albumet “Bahdeni Nami” skrev The Guardian: «It’s so fast that the only appropriate way to engage with it is to wriggle your limbs. Melodies are both abrasive and ebullient, chattering endlessly like raucous birdsong.«

Souleymans tredje album ble lansert i juni i år, med tittelen To Syria, With Love. Her har han gjort en ny vending, både musikalsk og lyrisk, fra sitt tidligere materiale, blant annet med flere techno elementer.

Souleyman synger om et personlig forhold sitt hjemland, helt blottet for politiske meninger. Det handler om hans følelsesmessige tilknytning til landet og folket, men legger ikke skjul på en tung hjertesorg i lys av nasjonens nåværende tilstand.

Seks lange år har jeg vært borte, og jeg er sliten av å bekymre meg for mitt hjemsted og spørre etter mine kjære. Min sjel er såret og det er som å ha støv i øynene, synger han. Vi er i eksil, nettene virker uendelige. Vårt hjemland er vår eneste trøst. Livet har gitt oss så mye smerte – sårene er mange og hvert av dem skriker «Vi savner Al-Jazira» (Omars opprinnelige region i Nordøst-Syria).

Siden grunnleggelsen i 2013 har Souleyman vært en talsmann for veldedighetsorganisasjonen «Our Heart Aches for Syria», i samarbeid med Leger uten grenser. Samme året spilte han også på Nobels fredspriskonsert i Norge.

Se en smakebit av Omar Souleyman her: Omar Souleyman

“Omar Souleyman is no ordinary musical act; if anything, he’s one of
the most resilient performers you’ll see…”—NPR Music

“…he pitches R&B woo, invoking camelhair scarves and Damascus honeymoons
with ferocious vocal fricatives…”—Rolling Stone

“…there’s something in his stentorian singing that’s irresistible.”—Pitchfork

“…Souleyman is a singular entity of tireless genre exploration.”—CoS