News item image

Open Living Room
Tíle - Myhren / Camara / Torget

19:30

14.09.2024

Kjøp billetter HER

Beskrivelse

I våre Open Living room-konserter  er vanlige musikkscener er byttet ut med stuer, bakgårder, hager og tun. Og denne lørdagen får vi møte Tíle – bestående av trioen Myhren, Camara og Torget hjemme hos familien Singh Jhotti.

En av Malis store perkusjonister, en av Norges fremste folkesangere, og en sjangeroverskridende norsk gitarist møtes i en konsert med sjelden spennvidde. Poetiske tekster, groover fra Mali, melodilinjer fra Norge, mytiske gåter, improvisasjoner, eksotiske strengeinstrumenter, elgitar, balofon, fuzz og mye mer.

Det handler om å lytte, finne sammen – musikerene imellom, og med de som hører på.

Tekstene er delvis norsk og delvis malinké. Sidikis malisiske tekster har ett enkelt visdomsordsaktig uttrykk som skildrer og minner oss om hva det er å være menneske. Øyonns tekster er norske, mytiske gåter fra hennes familie og andre tradisjonsoverleveringer. Gåtene tar på underfundig vis opp temaer i menneskelivet. Løsningen uttales ikke, så det blir opp til lytteren å finne svaret.

Musikken tar utgangspunkt i egne og tradisjonelle komposisjoner og spinner seg rundt og vikler seg ut av visdomsordene og gåtene. Mye av musikken blir også til i øyeblikket, i samspillet på konserten.

Velkommen til noens stue, denne gang i 4. Strøm Terrasse 18 i Drammen.
Servering av te, kaffe og varm indisk vegetarmat!