News item image

Stian Carstensen // Rohini Sahajpal
Drammen Kulturhus

19:00

18.09.2023

Kjøp billetter her

Beskrivelse

Balkansk musikktradisjon møter indisk i denne konserten som ikke KAN bli annet enn en spektakulær opplevelse! 

Stian Carstensen er kjent for sin virtousitet og betrakter både trekkspill, banjo, gitar og pedalsteel på svært høyt nivå. Han har reist rundt omkring i verden for å gjøre seg bedre kjent med ulike stilarter som balkanmusikk og bluegrass,og er spesielt kjent for sin fordypning i bulgarsk folkemusikk.
Carstensen trekker inspirasjon fra et usedvanlig variert sjangerutvalg, heriblant norsk og ulike typer folkemusikk, jazz eldre og nyere klassisk musikk, viser og mer. I Carstensens egenkomponerte musikk blander gjerne sammen hans varierte inspirasjonskilder, og er ofte rytmisk, harmonisk og spilleteknisk kompleks.

Rohini Sahajpal er en av landets fremste utøvere på indisk sitar. I oppveksten på Fjell i Drammen fikk hun lære indisk klassisk musikk av sin far Shri Lal.  Rohini fikk en ny musikalsk oppvåkning etter et seminar med sin nåværende musikalske mentor, Hariprasad Chaurasia. Flere måneder i året spiller hun med ham og kombinerer nå legeyrket med musikken. Rohini er dypt forankret i den indiske tradisjonen og svært opptatt av møter med musikere i andre stilarter og musikkformer. Det har vi nytt godt av i Drammen Sacred Music Festival gjennom årene. –Musikk er kunst som kan åpne alle grenser og berøre mennesker på dypet, sier hun.

Andre medvirkende:
Jarle Vespestad:    Perkusjon
Jai Shankar :           Tabla