News item image

Vidundelige nye verden: Menneske og teknologi i skjønn forening?
Samtale mellom forfatter Dag Hareide og Ivar Flaten

19:00, Hovedscenen i 2. etasje i Drammensbiblioteket.

16.09.2019

Kategorier: ,

Beskrivelse

Dag Hareide skriver en bok om kunstig intelligens, overvåkning, bioteknologi, våpenteknologi og en teknologisk utvikling som går raskere enn vi klarer å følge – og enda mindre forstå følgene av. Dag har de siste par årene reist verden rundt til de mest fremtredende miljøene for å sette seg inn i hva alt dette kan bety for oss vanlige mennesker. Han har allerede publisert artikler i blant annet Vårt Land og har deltatt i Verdibørsen i NRK P2. Boken kommer i løpet av høsten.

Aldous Huxley skrev boken «Brave New World» i 1934 som på forbløffende vis forutså mye av det vi opplever i dag. Enda mer kjent er antakelig George Orwells roman «1984» om Storebror som ser alt og alle og fører «nytale» der sannhet og realiteter underordnes maktens behov. Yval Noah Harari har i sine tre bøker satt dagens utfordringer opp til debatt. Særlig er boken «21 Lessons for the 21st Century» interessant.

Dag Hareide samtaler med Ivar Flaten under tema: «Vindunderlige nye verden: Menneske og teknologi i skjønn forening?». Det blir anledning til å stille spørsmål og kommentere. Saksofonkvartetten Aqua D’Or spiller. Kaffe kan kjøpes i bibliotekets kafe på vei inn i møtet.

Arrangementet er en del av Drammen kirkeforums høstprogram og Drammen Sacred Music Festival 2019. Drammensbiblioteket, Kirkelig dialogsenter Drammen og Tunsberg bispedømmekontor er medarrangører.

(Illustrasjonsbilde: Gerd Altmann, Pixabay)