News item image

Vintermåne
Plateslipp i Fjell kirke

19:00, Fjell kirke

18.09.2018

kr 200.00

Kategorier: ,

Beskrivelse

Vintermåne er ei gruppe som starta sitt samarbeid i 1997. De var da alle studenter på rytmisk linje ved Musikkonservatoriet i Kristiansand. Siden den gang har de holdt sammen og hatt et høyt aktivitetsnivå med konserter, eventer og skoleturneer.

Vintermåne tolker folkemusikk fra Telemark. Musikken tar utgangspunkt i tradisjonelle toner fra eldre lydopptak. I arrangementene forsøker de å legge til rette for det melodiøse og det tekstlige samtidig som de har frie rammer og åpne ører til hverandre musikalske krumspring.

Etter 20 år på veien og med tre plateutgivelser i ryggen, markerer Vintermåne nå 20- årsjubileet med ei rykende fersk plate. På konserten i Fjell kirke blir det feiring av plateslipp og premiere på nytt repertoar fra innspillingen.

Besetning:

Frøydis Grorud – sax og fløyter.
Frøydis er kjent for mange av oss som saxofonist i tv-programmet Beat for Beat. Frøydis er en allsidig musiker med et særegent melodiøst uttrykk. Hun har gitt ut flere plater – som solist og i samarbeid med blant andre Bugge Wesseltoft , Torun Eriksen, Trond Lien og en rekke andre musikere. Frøydis spiller bl a med Trio de Janeiro, Torun Eriksen, Gaute Ormåsen, Christian Ingebrigtsen og Truse Kristin Klæbo. Hun har også sin egen jazzkvartett med egetskrevet materiale.

Torjus Vierli – tangenter av ulike slag. Torjus er en flittig benyttet musiker både som livemusiker og studiomusiker. Hans spill er elegant og særegent rytmisk leikent. Han spiller bl a med Odd Nordstoga, Sissel K, Sigvart Dagsland og Morten Abel. Torjus er en tekniker av rang, og bruker også mye tid som produsent og arrangør i sitt studio i Grimstad. Han er også fast musiker og produsent i gruppen Garness.

Anne Gravir Klykken – sang. Anne jobber både som kvedar og som formidler av annen sang innenfor rytmiske sjangre. Hun samarbeider bl a med Iver Kleive, Bugge Wesseltoft, Aasmund Nordstoga, Mattis Kleppen og Knut Buen. Anne har gitt ut to soloplater og vært med på en rekke innspillinger med andre artister.