News item image

Artist in Residence: MATAMBA

Torsdag kveld nådde musikerne Drammen, og fredag stod Matamba allerede klar på scenen i forbindelse med Globus Interaktiv på Union Scene, for så å dra videre til kveldskonsert på Mela Hus i Oslo. Lørdag 23. er det opptreden for hele Drammens befolkning under Globus på Strømsø Torg, lørdagen etter blir det storkonsert på Union Scene. Førstkommende mandag gleder den karismatiske artisten seg til å stå foran om lag 1000 ungdomsskoleelever i Drammen.

 

Hva er det viktigste budskapet du har å gi til 13-14 år gamle ungdommer?

Å fortelle dem at det grunnleggende er fellesskapet, samt å kunne vise toleranse og respekt.
Jeg ønsker å hjelpe ungdommene til å se på hverandre som speilbilde av seg selv, å forstå at de andre er en refleksjon av en selv. Behandler man sine venner eller de andre i ungdomsmiljøet bra, er det i realiteten seg selv man viser respekt. Det er mitt viktigste budskap, men med det tydeliggjør jeg også at absolutt alt det jeg formidler, har rot i kjærligheten.

 

Vi har i forkant av festivalen spurt en rekke personer om hva som er hellig for dem, og fått mange ulike og mange fine svar på det. Hva vil du si er hellig for deg?

Hellig for meg er oppdagelsen, erkjennelsen, av hvorfor vi er her, det er faktisk det hele.
men for å kunne oppnå det, må vi først klare å tømme oss helt for alle de faste mønstrene og strukturene som binder oss. Vi må kvitte oss helt med den sosiale forurensningen, som jeg kaller det. Helt til vi står der, nakne, og det bare er meg, kun det som er MEG, står igjen. Først da er vi i fred med oss selv, og i stand til å gi plass til andre mennesker i livet vårt, og gi plass til Gud.

 

Tilslutt må vi få lov til å spørre, siden du har besøkt Norge allerede én gang før, da du opptrådte i Bergen og også i Drammen i 2016: Hva var det sterkeste inntrykket fra Norge du tok med deg tilbake til Bolivia etter sist besøk?

Det første som kommer til meg med det spørsmålet, er inntrykket av at nordmenn ikke så lett lar seg skremme. Skremme av det ukjente. De virker på meg som et åpent folk, uten mye fordommer eller bekymringer. Jeg sikter konkret til innvandringen som skjer til Europe, og også til Norge. Jeg fikk et sterkt inntrykk av at folk her ikke har noe imot å ta imot flyktninger fra andre land; de følger med, interessert, men uten frykt.

 

FB_IMG_1473561087263

 

Matambas er siste artist ut under Sacred Saturday, hoveddagen for Drammen Sacred Music Festival lørdag 30. september. La deg rive med av kul, hardtslående og rytmisk reggae, og få med deg noen visdomsord fra Matambas livserfaringer på veien. Vi sees på Union Scene lørdag 30. september kl. 22:00.

I forkant av Matamba kan du på samme billetten oppleve 6 andre artister opptre på ulike scener på Union Scene fra kl. 16:00. Du kan lese mer om hele lørdagsprogrammet ved å trykke på Sacred Saturday her. Etter Matamba inviteres alle de som ennå synes kvelden er ung, til natt-jam med flere av festivalens artister i lobbyen på Union Brygge Hotell.

Velkommen til festival!