News item image

Helt krise!

– Jeg var sikker på at vi måtte avlyse, sier styreleder Ivar Flaten i Drammen Sacred. I mars var han i krisemodus.

For da landet ble nedstengt 12.mars, var det ikke bare egen helse dialogpresten i Drammen var opptatt av. Han hadde riktignok vært gjennom et massivt hjerteinfarkt og var i høyeste grad i risikogruppa, men han hadde også en festival i livet. Hva ville skje med selve hjertebarnet?

– Krise. Forferdelig kjedelig! utbryter Ivar. Tenk deg, verdensstjerna Yossou N´Dour med 20 mann fra Dakar … Vi hadde endelig fått ham til Drammen.

Vi kjører!

– Men så skjedde det noe?

– Ja, etter som smitten ble mindre omfattende og restriksjonene ble mildere, så vi at vi kunne få til noe, forteller Ivar.

–  Midt i mai bestemte vi oss for å kjøre. Yousso fikk vi heldigvis ombooket til neste år. Nå satser vi på en festival med de beste kreftene her i Norge!

Smått og nært

Ivar fremholder at styrken til Drammen Sacred har vist seg å være de små og nære formater. Nå kan det utnyttes til fulle – i en tid hvor mange andre festivaler har måttet gi tapt.

– Vi tenker vi at det er vår store styrke, sier han. –  Dette kan bli den beste festivalen ever.

Men hva med smittevern?

– Sosial avstand og håndhygiene blir fortsatt viktig i september. Alle som kommer til Drammen Sacred skal kunne føle seg trygge. Men gode smil og vakre opplevelser styrker immunforsvaret mer enn det meste annet..

Viktigere enn noensinne

Ivar smiler bredt når han snakker om Drammen Sacred. Ikke minst fordi han tror festivalen er viktigere enn noen gang.

– Vi trenger å møtes, snakke sammen og bli berørt og utfordret. Strømming er og blir en nødløsning. Nå trenger vi mer enn noen gang å se hverandre og bli oppløftet og motivert – sammen!

– Og årets høydepunkt? 

– Det er et umulig spørsmål!! Alle de nesten 40 programpostene vil garantert gi deg mye. Konserten på Portåsen med Trygve Seim og Rumi Songs blir flott. Frøydis Groruds release-konsert – og ikke minst åpningskonserten med Norwegian World Orchestra på Union Scene. Vi gleder oss!!