News item image

Åpningskonsert: Youssou N´Dour
KONSERTEN ER FLYTTET TIL 24.SEPTEMBER 2021 Verdensstjerne til Drammen Sacred Music Festival fredag 11.9!

20:30 (dørene åpner 19:00), Hovedscenen

11.09.2020

Kjøp billetter direkte på Union Scenes nettside her

Beskrivelse

KONSERTEN ER FLYTTET TIL 24.SEPTEMBER 2021

Når Drammen Sacred Music Festival og Interkultur inviterer til festivalåpning 11. september, er det med en av vår tids aller største artister på scenen: Youssou N’Dour! Dette blir den eneste konserten han spiller i Norge, og med seg til Union Scene i Drammen tar han sitt legendariske band Le Super Étoile de Dakar. 

I godt over 30 år har Youssou N’Dour vært en av Afrikas største, mest innflytelsesrike og innovative musikere. Han begynte å opptre allerede som 12åring, og etter at bandet Étoile de Dakar ble grunnlagt på 70-tallet ble han raskt Senegals største popstjerne. 

Som musiker har han røttene godt plantet i den senegalesiske musikktradisjonen, men har gjennom hele sin lange karriere vært en innovatør som har søkt etter nye måter å uttrykke seg på. Han har med letthet bevegd seg mellom sjangere, og er berømt for å utvikle den tradisjonelle senegalesiske dansemusikken mbalax ved å blande inn elementer fra ulike sjangere som soul, hiphop, jazz og latinske rytmer. Denne musikalske allsidigheten har ført til kreative samarbeid med artister som Peter Gabriel, Bruce Springsteen, Sting, Paul Simon, Neneh Cherry og Wyclef Jean, og gitt han et stort publikum over hele verden. Her hjemme i Norge ble han et kjent navn for de fleste med sangen «7 seconds» som han lagde sammen med Nenneh Cherry i 1994.

Det er ikke bare som musiker Youssou N’Dour har vært allsidig. Ved siden av musikken, har han også en historie som aktivist, skuespiller og politiker. I 1985 organiserte han en konsert for å frigjøre Nelson Mandela, han har samarbeidet med UNICEF og FN, og i de senere årene har han også vært kultur- og turismeminister i Senegal, og spesialrådgiver for presidenten. 

Det er med stor glede at vi inviterer til denne eksklusive konserten med Youssou N’Dour i Drammen 11. september 2020!

 

Youssou Ndour. 2018.

Earlybird billett (kjøp før 10. mai) kr 375 eks. avg.
Ordinær billettpris (etter 10. mai) kr 475. eks. avg.

 

Arrangør: Drammen Sacred Music Festival og Interkultur