News item image

Dans med farger på vann
Ebru-kunst fra Tyrkia

Prøv deg på Tyrkias kjente Ebru-kunst!

10:00-11:00 og 13:00-15:00, Drammensbiblioteket, 2. etasje

19.09.2015

kr 0.00

Produktnummer: F0024 Kategori:

Beskrivelse

Ebru er en eldgammel kunstform som stammer fra tidligere Persia og har nå nådd sin fine form i Istanbul.  Dette har skjedd gjennom generasjoner av mester-elev relasjoner.

«Alle Ebru farger som kommer fra ulike deler av verden, med sitt særpreg, de flyter så elegant på overflaten. Det er en fantastisk opplevelse bare å være vitne til denne dialogen.»

Med Ebru skaper man kunst med farger som danser på vann. Hovedmaterialer for Ebru er vann og jord. Vann er nødvendig som «lerret»,  jorden er nødvendig for fargeleggingen. Når fargene på jorden møter vann, skjer det et mirakel. To grunnleggende stoffer i livet – vann og jord.

Du kan komme når som helst og finne din plass foran lerretet og fargene. Ebrumesteren Kubilay Eralp Dinçer vil veilede deg gjennom grunnleggende trinn, slik at du kan få en følelse av hva Ebru er. Både barn og voksne kan delta.

Kubilay Eralp Dinçer ble født i 1975 i Istanbul, Tyrkia. Han ble uteksaminert fra biologi-utdanning i utdanningsvitenskapelige fakultet ved Marmara University. Han begynte å jobbe med Ebru fordi han var imponert over forholdet mellom biologi, kjemi, fysikk og kunsten Ebru. Han har hatt flere personlige utstillinger og deltatt på gruppeutstillinger i Tyrkia og i utlandet. I 2010 fikk han en sertifisering fra departementet for kultur og turisme, som en artist innen feltet tradisjonell, tyrkisk kunstindustri. Han arbeider som profesjonell ebru artist på sitt verksted i Kadıköy, Istanbul. Han også underviser ved verkstedet sitt og andre utdanningsinstitusjoner, designer ulike ebru-produkter og jobber internasjonalt for å introdusere ebru til flere mennesker.

Kunstneren er på festivalen med støtte fra tyrkiske myndigheter og Turkish Airlines.