News item image

SACRED SATURDAY
Festivallørdag med artister på flere scener - avsluttes med Natt-Jam

16:00-23:30, Hovedscenen/Black Box/Himmelrommet/Lavvo i bakgården, Union Scene

30.09.2017

Kjøp billett

NOK 270 (stud. 150) gjelder hele lørdagen fra kl. 16 - Festival Pass NOK 490 gir adgang til alle arrangementer fredag-søndag. Bill.avg. NOK 30 kommer i tillegg.

Beskrivelse

Drammen Sacred Music Festival inviterer til festivallørdag på Union Scene med 8 ulike artister og band. Ulike scenerom tas i bruk med konserter og annet spennende program fra kl. 16.
Eget Sacred Room i Black Box med ulike innslag fra kl. 16:00-21:00.
Kvelden avsluttes med hovedkonsertene Sidiki Camara Group og deretter Matamba på Hovedscenen.

Etter konsertene på Union Scene inviteres alle tradisjon tro til en uformell Sacred Jam fra kl. 23:30, i lobbyen på Union Brygge hotell, med innslag fra ulike av festivalens artister.

 

_DSC0399
Sadhna (Nor)
16:00 Black Box

Sadhnas sang er helt egenartet. Hun beveger seg på tvers av sjangrene visesang, folk, jazz, verdensmusikk og hengivehets-musikk. Stemmen hennes springer fra lys sårbarhet til mørk kraft, på en måte som bergtar lytterne.

 

Persfoto2©JuanCarlosVillarroel

Under the Surface (Ned)
17:00 Hovedscenen

Denne unike trioen består av musikere fra tre ulike generasjoner, som har funnet hverandre med et felles ønske om å improvisere i sin søken etter stillhet og rom.

Voksenåsen 2015

 

Kouame Sereba & Tal Colman Group (Ivory Coast/Israel)
18:00 Black Box

Kouame Sereba synger og spiller på sin dodo, kalimba, og trommer. Tal Zimra Coleman akkompagnerer deler av konserten.

 

image

Moksha ( Nor/ Ind)
19:00 Hovedscenen

Oddrun Lilja Jonsdottir på gitar, Sanskriti Shrestha på perkusjon/vokal og Tore Flatjord på perkusjon. Sammen skaper de en distinkt og unik blanding av jazz og indisk Raga med stemningsfull improvisasjon og komplekse rytmer.

 

UnSc (1)

Seremoni med mongolsk sjaman
20:00 Tipi-telt (utendørs)

Shaman Tserenlkham Davaajav utfører en tradisjonell, sjamanistisk transe seremoni med munnharpe-spill og tromme.

 

Artistbildetnyeste

Maria Homme (Nor)
20:00 Black Box

Kreativ musiker og sanger fra Skotselv, som fremfører sine egne sanger. Under konserten på Union Scene får vi også oppleve vokal improvisasjon sammen med Yendini Yoo, som også er med på debut-albumet til Maria Homme.

 

Photo 09.01.15, 12.55.33

Sidiki Camara band (Mal/Nor/USA)
21:00 Hovedscenen

Sidiki fra Mali har gjort et sterkt inntrykk på ulike jazzmiljø verden over. I sitt Sidiki Camara band har han med seg Audun Erlien (bass – bl.a. med Mathias Eick og Bernhoft), Jacob Young (gitar), André Viervoll (tangenter, kjent bl.a. fra Noora Noor,Nosizwe og Queendom) og Bendik Hofseth (saksofon, har samarbeidet med JohnMcLaughlin, Tony Levin, Django Bates, Rickie Lee Jones…)

 

FB_IMG_1473561087263

Matamba Band (Bol)
22:00 Hovedscenen

Reggae/hardcore-artisten som vil forandre verden! I fjor besøkte han Norge for aller første gang, og satte sterke spor blant publikum, både i Drammen og i Bergen. Matamba er årets artist-in-residence og en LIVE artist verdt å oppleve! Les mer om Matamba her


Sacred Jam
23:30 Union Brygge Hotell

Tradisjon tro blir det Sacred Jam i lobbyen på Union Brygge hotell med innslag fra ulike av festivalens artister. For dem som ikke synes kvelden er over riktig ennå. Velkommen!