News item image

Håpets kappe
En musikalsk fortelling om tre hellige rom og jorda vår 

Medvirkende: Solfrid Molland (sang/piano/trekkspill/ komponist), Hayden Powell (trompet), Mats Eilertsen (kontrabass), Aziz Kossai (oud/vokal) og Daniel Lazar (fiolin).

19:00 (dørene åpner 18:30), Fjell kirke

21.09.2021

Kjøp billett

Beskrivelse

Vi har mange ulike religioner, men bare en jord. I de store verdensreligioners hellige skrifter finner vi et freds- og kjærlighetsbudskap og sterke tekster om å ta vare på skaperverket.

«Håpets Kappe» består av syv sanger, og tre instrumentale komposisjoner Molland har skrevet inspirert av henholdsvis Oslo Domkirke, Synagogen i Oslo og Moskeen Islamic Cultur Centre på Grønland. Hun synger egne melodier til Erik Hillestads gjendiktninger av tekster fra tre religiøse hellige skrifter med budskap å leve sammen i fred og ta vare på skaperverket. Ingvar Hovland har også bidratt med en sangtekst om naturen. I tillegg fremfører hun tradisjonell folkemusikk sammen med sufisanger Aziz Kossai. Musikalsk søker Solfrid Molland å reflektere strømninger i dagens Europa med et tonespråk i skjæringspunktet mellom norsk, arabisk, jødisk folkemusikk og vestlig klassisk kunstmusikk – det hele bundet sammen i et improviserende samspill.

 

 

 

Solfrid Molland er sanger, pianist og komponist og har tidligere utgitt tre album ved Kirkelig Kulturverksted med sigøynersanger og egne komposisjoner inspirert av europeiske katedraler. Albumet «Håpets Kappe» er en videreføring av hennes forrige utgivelse «Forvandling» (2016) som hyller naturen. Prosjektene hennes er bygd på en dyp kjærlighet til – og fordypning i den europeiske musikkulturen, fra det klassiske til gatemusikken. I 2017 fikk hun Statens arbeidsstipend for kunstnere for å utvide prosjektet hvor hun skriver musikk inspirert av europeiske kirker til å komponere musikk dedikert en synagoge og en moske og i tillegg fordype seg i arabisk og jødisk folkemusikk – en viktig del av den europeiske kulturarven vår. Molland er utdannet klassisk pianist ved Østlandets Musikkonservatorium, og har Storfag i musikk fra Universitetet i Oslo. I 2015 ble hun tildelt Oslo Bys Kunstnerpris for sitt musikalske samarbeid med rumenske gatemusikere i byen.

Solfrid Molland

Medvirkende:

Solfrid Molland (sang/piano/trekkspill/ komponist)
Hayden Powell (trompet)
Mats Eilertsen (kontrabass)
Nawar Alnaddaf (oud/vokal)
Daniel Lazar (fiolin)

Billetter kr. 300 / forhåndskjøp kr 230 / under 25 år kr. 150.

Konserten arrangeres i samarbeid med Kulturkirken Fjell og er støttet av Norsk Kulturfond og Fond for utøvende kunstnere