News item image

Jakobmesse
Rammet av kjærlighet

Siste dag av årets festival inviterer vi til Jakobmesse med lokale prester og musikere i Strømsø kirke.

”Rammet av kjærlighet” har som tema av vi som mennesker har fått tilværelsens største gave, men at den både ”brenner og bærer, krever og glemmer, håper og tåler”. Å være rammet av den gjør at livets store lerret får både mørke og lyse farger.
Kjærligheten er den ene evnen som mer enn noen gjør oss til mennesker, til bilder av Gud, til skapninger som står i tilværelsens brennpunkt som deltakere og Skaperens medskapere.

Både tekstlig og musikalsk gjendiktes i denne messen de mange århundrer gamle messeleddene vi kjenner fra kirkehistorien og musikkhistorien: Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus og Agnus Dei. En substans er i behold fra de klassiske formene, men ordene er formet til sanger og har gitt troen et nytt språk for en ny tid og en ny kontekst. Det er Karoline Krüger som har skrevet musikken og Erik Hillestad som har forfattet tekstene. Til den nye utgaven av messen har også Øyvind Kristiansen komponert kontrasterende meditasjonsmusikk.

Gudstjenesten er et samarbeid mellom Strømsø menighet, Bykirken Strømsø, Kirkens Bymisjon, Kirkelig dialogsenter Drammen og Kulturkirken Jakob.

11:00

22.09.2024

Kategori: