News item image

Mahsa Vahdat
Our garden is alone

19:00, Portåsen - Wildenveys rike, Mjøndalen

24.09.2022

Kjøp billetter her

Beskrivelse

Den kjente iranske sangeren Mahsa Vahdat synger poesi fra ulike deler av Iran, de fleste melodier og tekster skrevet av henne selv, noen av melodiene er også skapt av hennes yngre søster Marjan Vahdat, noe av det tekstlige materialet er tradisjonsstoff eller skrevet av samtidspoetene Ahmad Shamloo og Forough Farrokhzad.

Sangene handler mye om lengsel, og fremstår som kjærlighetspoesi, men det kan være opp til lytteren å velge om dette dreier seg om en kjæreste, eller om kjærligheten gjelder landet Iran, denne hagen blant verdens nasjoner som er blitt latt alene av verdenssamfunnet på grunn av geopolitiske maktforhold og den islamske revolusjonen i 1979. Mahsa selv lever i eksil i USA, og det er liten tvil om at hun gjennom flere av sangene evner å uttrykke sin dype lengsel etter fedrelandet.

Mahsa spiller selv daf og trompetisten Sjur Miljeteig skaper et lydlandskap rundt stemmen hennes med trompet og elektronikk, og i dette musikalske forløpet vil også Erik Hillestad resitere noen oversettelser han har gjort av diktene til norsk.

 

Billetter: 300 ordinær / 230 forhåndssalg / 150 student og honnør