News item image

MATS EILERTSEN Memorabilia
Mats Eilertsen trio sammen med vokalensemblet Trio Mediaeval

19:00, Strømsø kirke

20.09.2020

kr 200.00kr 300.00

Nullstill
Produktnummer: I/A Kategorier: ,

Beskrivelse

Memorabilia, -begivenheter, gjenstander, øyeblikk og hendelser som er minneverdige-

Mats Eilertsen Trio i møte det unike vokalensemblet Trio Mediaeval, spesialskrevet i 2016 for Trondheim JazzFestival.
En slags minnenes messe basert på tradisjonelle messe-tekstledd, og tekster av forfatteren Tor Ulven (1953-95) samt rene instrumentale partier.

Om Tro. Tvil. Tid. Løsøre.

Hva samler vi opp og hva sitter vi egentlig igjen med av betydningsfulle minner, gjenstander, hendelser i løpet av et liv? Husker vi de samme ting og ser vi hendelser på samme måte?
Tor Ulvens var først og fremst lyriker er preget av en kretsing rundt temaer som død og forgjengelighet, men også med klare beskrivelser av situasjoner, samtidig som hans originale bildebruk, tildels surrealistiske, understreker eksistensens magiske kvaliteter.

Minutter, kanskje timer
av din egen eksistens
som du har glemt,
men som jeg
husker. Du lever
et hemmelig liv
i en annens minne

Musikken er skrevet av Mats Eilertsen og forsøker forene de to trioene i et sakralt, lyrisk uttrykk men med rom for pianotrioen til å improvisere.

Besetning:

Linn Andrea Fuglseth, vokal
Anna Maria Friman-Henriksen, vokal
Jorunn Lovise Husan, vokal

Harmen Fraanje, piano (NL)
Thomas Strønen, trommer
Mats Eilertsen, kontrabass

 

Mats Eilertsen (f.1975, Trondheim, Norway)
Mats spiller i en rekke forskjellige band og konstellasjoner i Norge og internasjonalt.
Han komponerer for forskjellige ensembler og prosjekter, og har gitt ut 9 album i sitt eget navn, de siste `And Then Comes The Night ́ ECM i 2019 og «Reveries and Revelations» (Hubro
2019).
Mats er en av de mest utsøkte og mest markante bassistene på dagens norske jazzscene. Han har en varm og lyrisk måte å behandle bassen på, samtidig som han er stø og eksperimentell, og makter å bringe det hele sammen med en åpenhet, vilje og ustoppelig søken etter nye lyder.
Han har bidratt på 100 studioinnspillinger med et bredt spekter av artister.

Mats Eilertsen Trio har gitt ut 3 album, ”Elegy” (2010) og ”Sails Set” (2013) og nå sist ”And then Comes The Night” for ECM i 2019, med glitrende anmeldelser.
Trioen besitter mange klanglige fasetter, men insisterer ofte på det neddempede og tidvis stillferdige med klingende klanger, i klaver, bjeller og gonger eller i de dypere registrene av bass og dype perkusjons-instrumenter.
Det er passasjer med refreng-følelse, syngende, lett klagende solopartier i kontrabass, mer messende monotont og smått storslagne partier, sonate-lignende pianopassasjer.
«For oss handler det om å skape en trio med et sound der vi alle tre sammen er likeverdige medlemmer og stemmer som bytter på å være i fokus, være melodibærere, lydskapere, premissleverandører, fortellere og initiativtakere, samt variere oss i mellom hvor vi ligger i lydlandskapet.»

Pressen om Mats Eilertsen Trio:
-this is just a lovely album…. ……it unfolds like a dream, light and airy.. Steve Greenlee, Jazztimes Magazine
-..en slags verdensrekord i kreativ kollektiv utvikling av skrevne forløp Terje Mosnes, Jazz i Norge
-Pianotrioar finst i hopetal. Få er så unike som denne”– Lars Mossafinn. Dag og Tid.
-Den vakre forsiktigheten treffer hardt”– A.Andersen. Aftenposten

Trio Mediaeval har eksistert siden 1997 og har gitt ut en rekke kritikerroste album på det tyske plateselskapet ECM.
De holder konserter og har vakt begeistring over hele planeten med sin unike kombinasjon av sakrale, monofone og polyfone klanger med repertoir fra middelalderballader til spesialskrevne stykker fra samtidskomponister. De samarbeider jevnlig med ulike musikere og komponister som Arve Henriksen, Garth Knox, Sinikka Lageland, Gavin Bryars, David Lang. Nå aktuell albumet ”Rimur”, i tillegg til fantastiske musikalske bidrag til bl.a Paul Sorrentinos film ”Youth”.

Billetter NOK 300,- / 200,- under 25 år.
Kjøpes via nettsiden eller med kort/Vipps i døra.

Tilleggsinformasjon

Varianter

Ordinær, Under 25 år