News item image

Mattis Kleppen
Konsertserien Open Living Room - hjemme hos en Drammenser

16:00, Ryddinggangen, Tollbugata 48, Drammen (Strømsø)

25.09.2021

Kjøp billett

Beskrivelse

Mattis Kleppen spiller tradisjonell slåttemusikk fra Telemark, M´balax musikk fra Senegal og bluesmusikk solo på bassgitaren sin. Dette låter både vart og utagerende, heftig og inkluderende. Kleppen setter ulike musikksjangre sammen til en spennende gumbo, noe som kommer til uttrykk på hans tre kritikerroste album “Mattis Kleppen & Resjemheia” , “El Bokko” , og den rykende ferske “Bassgitar”.

Mattis Kleppen har utøvende doktorgrad fra Jazzlinja på NTNU, og har spilt og turnert i 25 land  i løpet av sin 30 år lange karriere. Han har spilt med band og musikere som Cucumber, Live Maria Roggen, Knut Buen, African Pepperbirds, Bengalo, Solo Cissokho, Chick Corea, Sharaka Ensemble, samt hans eget soloprosjekt, Resjemheia. Musikksjangrene som er knytta til veldig ulike steder i verden går hånd i hånd, og noen ganger er det nesten som man er alle steder på en gang. Historier fra reisene, samt sagn om låter og slåtter binder konserten sammen og gjør verden litt mindre. I tillegg til nevnte tre plateutgivelser i eget navn, har han deltatt på et tredvetalls utgivelser med andre.

Etter et soloalbum og tre album med Resjemheia der musikken fra Telemark blandes med toner fra Mali/Mississippi , har Mattis Kleppen startet  arbeidet med en oppfølger til soloplata ”Bassgitar”.  Både Resjemheia og soloprosjektet til Mattis Kleppen har turnert Norge og Europa de siste åra, og han har fått både Folkelarmpris for ”Bassgitar” og vant åpen klasse på Landskappleiken 2019 sammen med Ottar Kåsa.

Dette er utradisjonelt bassgitarspill og særegen musikk slik du aldri har hørt det før.  

Mattis Kleppen – bassgitar og vokal

Musikk:
https://open.spotify.com/artist/0Ji9UnUbNsmjFl2IOUOVzZ?si=ptheBfl6RgGwfFboz_9PwQ

 

Billetter:

Ordinær kr 300
Forhåndskjøpt (til 1.9) kr. 230
Under 25 år kr. 150