News item image

Nye salmer med drivkraft og håp
Festivalgudstjenester i byens kirker

11:00, Åssiden, Fjell og andre av byens kirker

13.09.2020

Beskrivelse

Salmen er en levende sjanger som målbærer og utforsker både vår livsfølelse, lengsel og visjon. Hvor er vår drivkraft og vårt håp i vår tid? Hva har poetisk kraft nok til å bevege – ikke bare de som synger – men også de som i sorg og motløshet ikke lenger makter å synge?

Tidene skifter og tilliten til gamle autoriteter forvitrer, ofte meg god grunn. Det skrives og komponeres derfor mange salmer og hymner i våre dager. Noen i kritisk dialog med Skrift, tradisjon, samtid og eget liv, andre i tillitsfull harmoni med forordnet bønn og gudstjeneste. Variasjonene er mange og komplekse, men enhver salme er på et vis bundet av sitt rom. For hva er en salme? Kanskje kan vi bare finne svaret ved å synge sammen.

Også i Drammen og omegn diktes og oversettes det stadig salmer, og helt nye melodier komponeres. DSMF inviterer til et seminar med salmefokus onsdag 16. sept. Det vil dessuten arrangeres gudstjenester den 13. og 20. sept i flere kirker i regionen – der nye salmer (med en eller annen lokal forbindelse) vil synges.

Salmene er tilgjengelige for nedlastning på festivalens nettsider – og er distribuert i kirkene.
Det arrangeres også 3 salmekonserter eller salmekvelder med litt ulikt preg (se egne programposter for disse konsertene).

Medvirkende: Kirkenes staber med kantor, prest og frivillige

Kirker: Fjell kirke, Åssiden kirke m.fl.

 

Gudstjenestene er gratis.