News item image

Open Spoken
Rap og slam med Sallam Naser og gjester

16:00, G60 - ungdomsklubb

14.09.2019

Kategorier: ,

Beskrivelse

Festivalen presenterer en knallsterk miks av rap, slam, hard-core og reggae. Her er Matamba, en internasjonal stjerne med en helt spesiell stil og utstråling som fikk kontakt med ungdom i Drammen gjennom sin varme og sterke personlighet for to år siden. Mathias Rugsveen er en av landets beste på sitt instrument og spiller fletta av de fleste. Sallam Naser har invitert venner innenfor slam og rap-miljøet: Leutrim med dype tekster og god rytme, Sebastian med sine historier i slam-poesi og Birdnest med sin energi. med stor og lokale up-and-coming artister. Sallam rappoer på arabisk og slammer på norsk.

Leutrim Shala, artistnavn LEYO jobber som hiphop-artist og produsent. Studerer på Noroff Lyd og musikkproduksjone. Han har skrevet musikk siden han var 15 år. Han har sluppet to EPer på Spotify og to musikkvideroer. Jobber nå med debutalbum og lansering av eget plateselskap. Han er også låtskriver for artister i andre sjangre.

 

Sallam Naser kom til Norge som flyktning fra Syria og har allerede blitt en markant bidragsyter til kulturscenen i Drammen. Med utgangspunkt i Interkultur og G60-miljøet har han utviklet sinegen stil med sterke tekster og kraftig appell. Han har et raskt voksende publikum i Midt Østen med over 30.000 avspillinger. Sallams Soundcloud.. og her fra Union Scene mm

Sebastian, Flammeplaster er en allsidig scenekunstner fra Drammensområdet. Men kunnskaper innenfor rap, teater, litteratur, grafisk design og slam-poesi, underholder han sitt publikum med både glade og triste stemninger. Han opptrer hovedsakelig på norsk.

Birdnest er en rapper fra Drammen og en del av rapgruppen Gamekingz. Han har spilt ute i 7 år og har nå åpnet sin egen label. Vi kan forvente en energikule på scenen med trekk av «old school» til rap i hans lydbilde.

Matamba, Den eksentriske, argentisk-fødte artisten gjorde inntrykk verden over med sin alternative sound og stil allerede fra hans første album i 2008 “Estilo Dread”. Oppveksten i “the hood” i Bolivia, med flere år på gata som stoffmisbruker, har formet Matamba til den mannen han er idag. Lidenskapen for musikk startet i kirken, hvor han startet sitt første hardcore rockeband, K-Rux. I samme åndedrag satte han igang bevegelsen “La Raza” (rasen), som ble til en kulturell bevegelse til og med utover Bolivias grenser. Han fylte konsertsaler overalt, ikke med fans, men med søster og brødre som kollektivt ble en del av bevegelsen. Matamba var hovedartist i Drammen Sacred i 2017 og er tilbake!

Mathias Rugsveen er en av landets beste, unge musikere på sitt instrument, accordion. Han har vunnet en rekke priser i inn og utland og er kveldens eneste innslag uten «spoken word». Se www.mathiasrugsveen.no