News item image

Pablo Murgier Quartet feat. Karl Espegard og Tora Augestad
Hyll Kjærligheten!

19:00

15.09.2024

Kjøp billetter HER

Beskrivelse

Tittelen på denne konserten har vi lånt fra et kjent Rumi-dikt; en representant for en verdensarv av kjærlighetspoesi. Diktet er over 800 år gammelt, men sier noe helt essensielt om kjærlighetens vesen.

Hvordan kan vi hylle kjærligheten i dagens Drammen, dagens Norge og verden?
Vi gjør et modig forsøk på nettopp dette når vi lar Rumis er  sufi-tekster, Hafez´persiske poesi og bibelens “Høysangen” møtes – og rammes inn av moderne, lidenskapelig tangopreget jazz!

Tora Augestad synger og leser tekstene, og det Parisbaserte, prisbelønnede ensembelet Pablo Murgier Quartet feat. Karl Espegard leverer et musikalsk uttrykk du sent vil glemme!

Kvartetten ledes av den mangesidige argentinske pianisten, komponisten og improvisatøren Pablo Murgier,  Fra sin base i Paris blander ensemblet jazz, verdensmusikk og latinske rytmer i sin moderne, sofistikerte tango.

Karl Espegard, en av Drammens store sønner, er en fabelaktig fiolinist – okvartetten. g er i år på turné med , Han har spilt med denne gjengen siden 2022, og han deltok på releasekonsert i både Brussel og Buenos Aires for deres nyeste album Gare du Sud.  Han har ellers spilt med en rekke ensembler, musikere  og orkestre – og er medstifter og ankermann i det anerkjente tangoorkesteret El Muro Tango.

Tora Augestad er en vidtfavnende norsk sanger, skuespiller og dirigent. Hun er utdannet ved Norges Musikkhøgskole og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, har blant annet sunget i Det Norske Solistkor og i vokalgruppen Pitsj – og vunnet Spellemannsprisen i kategorien Klassisk for platen Portraying Passion med Oslo Filharmoniske Orkester.

Kvartettens besetning:

Pablo Murgier (AR) – piano

Miguel Couto (AR) – slagverk

Romain Lecuyer (FR) – kontrabass

Simone Tolomeo (IT) – bandoneon