News item image

Rohini / Balke
Rohini Sahajpal med indisk klassisk musikk i møte med jazz

19:00, Union Scene, Hovedscenen

21.09.2016

Billetter tilgjengelig hos Union Scene

Kr 250,-

Beskrivelse

Sitarspilleren Rohini Sahajpal har allerede en lang fartstid som musiker i Norge, men dette er første gang hun setter seg i sjefstolen og utvikler sitt eget prosjekt. Drømmen hennes var å kunne gjøre noe med Jon Balke, og den går nå i oppfyllelse.
Rohini har sine røtter i indisk klassisk musikk og har i det siste fem årene studert hos den verdenskjente indiske fløytist og musiker Pandit Hariprasad Chaurasia.
Jon Balke har i senere år utviklet sitt musikalske virke nettopp i møte med andre sjangre, ikke minst i samspill med internasjonale verdensmusikkutøvere i toppskiktet og gjennom møter med nye retninger av elektroniskbasert musikk. Helge Nordbakken har på sin side spilt med de fleste afrikanske innvandrermusikere i Norge gjennom flere tiår. Far Shri Lal og bror Jai Shankar har også lang fartstid med møter mellom indiske og vestlige musikkformer. Repertoaret er hovedsaklig Rohinis egne komposisjoner basert på indiske ragatradisjoner og utvklet i samråd med far og lærermester, Pandit Hariprasad Chaurasia. Selv formulerer hun det som: “Ragamusikken kjennetegnes av en naturlig energi, et tidsspekter og verdisett som står i kontrast til det hektiske, moderene vestlige levesett av i dag”.

Rohini Sahajpal – sitar, Jon Balke – piano, Jai Shankar – tabla, Shri Lal Sahajpal – fiolin, Snorre Bjartmann Bjerck – perkusjon