News item image

SIDIKI CAMARA GROUP (Mal/Nor)

21:00, Hovedscenen, Union Scene

30.09.2017

Kjøp billett

NOK 270 (stud. 150) gjelder hele lørdagen fra kl. 16 - Festival Pass NOK 490 gir adgang til alle arrangementer fredag-søndag. Bill.avg. NOK 30 kommer i tillegg.

Beskrivelse

Oslo finner vi til alt overmål en av Malis fremste perkusjonister. Sidiki Camara, virtuos på djembe, kalebass og balafon i tillegg til å være en fremragende vokalist, har reist verden rundt som soloperkusjonist med Malis nasjonalballett, og han regnes som en av skaperne av den moderne bølgen av vestafrikansk Manding-musikk.

Etter at han flyttet til Oslo har han samarbeidet med en rekke norske musikere, ikke minst Bugge Wesseltoft.

Sammen med Bendik Hofseth har Sidiki dannet sitt eget, norske drømmeband. Sidiki Camara Group!

Gruppen består av Sidiki Camara (vokal, perkusjon og strengeinstrumenter), Audun Erlien (bass – bl.a. med Mathias Eick og Bernhoft), Jacob Young (gitar – utgitt blant annet hos ECM!), André Viervoll (tangenter, kjent bl.a. fra Noora Noor, Nosizwe og Queendom) og Bendik Hofseth (Han har samarbeidet med John McLaughlin, Tony Levin, Django Bates, Rickie Lee Jones, spilt i Steps Ahead, bare for å nevne noen få!).

Camara er fast medlem i Bill Frisells The Intercontinentals og hyppig gjesteartist med Frisells New Quartet. Han har jobbet med artister som Toumani Diabate, Oumou Sangare og Habib Koite og Mamady Keita.

Sidiki har også gjort et sterkt inntrykk på ulike jazzmiljø, verden over. Han har gjennomført en rekke verdensturnéer og har spilt på mange store scener og jazzfestivaler, for eksempel Stockholm jazz festival, Montreux, North Sea, Rio De Janeiro og San Fransisco jazz festival.

Bandet er allerede vært booket på flere venues ute i Europa i 2016 og blant annet på National Jazzscene Victoria i Oslo. til høsten kunne de oppleves på Oslo World Music Festival, hvor de delte scene med Salif Keita.

I 2015 slapp de albumet NAKAN.

Sidiki Camara Group er en av de to hovedkonsertene på Hovedscenen under Sacred Saturday.