News item image

Simin Tander / Tord Gustavsen Duo
Hymns and Visions

19:00, Fjell kirke

18.09.2016

Kategori:

Beskrivelse

Gamle norske salmer i meditativ sufi-drakt på det afghanske språket pashto? Det er det paradoksale, men helt naturlige utgangspunktet for denne konserten.

Tord Gustavsen ga i januar 2016 ut et nytt album på ECM Records der han nytolker og utfordrer gamle norske salmer i en sufi-inspirert og fri dialog. Sammen med den afghansk-tyske sangeren Simin Tander og poeten B. Hamsaaya har han fått gjendiktet og transformert utvalgte salmetekster til det uutgrunnelig vakre språket pashto, som var morsmålet til Simins far. I tett dialog med de gamle salmene gjør de også frie improvisasjoner og originalkomposisjoner av Tord Gustavsen til sufi-poesi i engelsk gjendiktning. Alt integreres inn i et univers av ladet minimalisme og sterke melodier.

Det nye albumet er på samme tid en naturlig videreføring av Tords akustiske trio, og av hans sideprosjekter med vokalister gjennom årene. Tord har hatt en sentral rolle i prosjekter med bl.a. Solveig Slettahjell, Mahsa Vahdat, Kristin Asbjørnsen og Synne Sanden. I dette prosjektet integreres kvalitetene fra Tords instrumentalmusikk med det sterke samspillet med en karaktersterk og varm vokalist. For første gang på album og scene bruker Tord nå også subtile elektroniske elementer i musikken – elementer som lager nye lag og teksturer under og rundt og inni det akustiske flygelet.

The Guardian: “stark, reflective new album. .. a beguiling new Gustavsen collaboration”

Jazzwise: «Arresting and hypnotic .. a genuine and profound listening experience»

Dagbladet: “et fabelaktig prosjekt, distinkt og poetisk, varsomt, kjælent, mykt som nysnø»

A6enposten: “Følsomhetens formidler.”

Dagens Næringsliv: “Norske salmer, persisk poesi og en himmelsk vokalist gjør Tord Gustavsens syvende album til et av hans beste.

Romerikes Blad: “trøstende»

Konsertopptak med Simin Tander og Tord Gustavsen som framfører «Eg veit i himmelrik ei borg» på pashto.