News item image

TORGEIR VASSVIK (Nor/Sve)
Musikk fra Nordishavets randsone...

19:00 (dørene åpner 18:30), Hovedscenen

29.09.2017

kr 270.00

Kjøp billett

NOK 270 (150 stud.) + bill.avg. NOK 30, gir adgang til hele fredagsprogrammet

Beskrivelse

La deg forføre av en moderne visjon av animistisk Joik fra det Europeiske fastlandets absolutte nullpunkt.

Den Oslo-baserte vokalist, musiker og komponist Torgeir Vassvik oppdaterer animistiske vokal tradisjoner og perkusjons ritualer for det 21. århundre. «… fasetter fulle av skjønnhet …»

Den nordiske lydkunstneren Vassvik tar fram de eldste elementene fra sitt folk, Kyst Samene, og fra deres transe framkallende Joike tradisjon. Torgeir Vassvik har en unik og moderne tilnærming til denne arkaiske praksisen, han kombinerer Joik og ramme tromme med en nyskapende stryke-trio i sin gruppe. VASSVIK. «…lydmagiker…»

Joik har inspirert den samiske musikeren siden barndommen. Men han vokste også opp med sin fars mandolin musikk. Vassvik har spilt i ulike indie rocke grupper i Norge, noe som har vært hans tilnærming til denne unike musikken som de framfører i dag.

«… svært inspirerende …»

Som Live utøver har Torgeir Vassvik i dag allierte seg med gode kollegaer. Sammen åpner de sine hjerter for mange forskjellige sjangere- Klassisk og ny musikk inkludert. Som en av de mest innovative samiske musikerne i disse dager, klarer han å åpne publikums hjerter for ulike sjangere og skaper et felles opplevelses rom for utøvere og publikum. «… den mest innovative samiske musikeren i dag …»

Kritikerne sier:

«… et nytt navn for de store scenene i verden …»

V A S S V I Kʼs aktivitet er verdensomspennende – og de er nå på vei til DRAMMEN SACRED MUSIC FESTIVAL 2017!

Trykk på link for å se en kort smakebit: Vassvik


Line-up:
Torgeir Vassvik, vokal, perkusjon, gitar
Hans P Kjorstad, fiolin
Rasmus Kjorstad, fiolin
Audun Strype, lyddesign

vassvik.com